Tvůrci End of Nations propouští, hra má nejistý osud
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci End of Nations propouští, hra má nejistý osud

5. 12. 2012 14:32 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, nedávné oznámení o odkladu veřejné bety MMO realtimové strategie End of Nations na neurčito bylo předzvěstí větších problémů ve studiu Petroglyph. Podle Twitteru jednoho z vývojářů má tým z Las Vegas finanční problémy a propouští. Adam Stevens píše: „No, tak to vypadá, že zimní přestávka bude prodloužena na pořád. V Petroglyph se propouští. Vypadá to, že odejdu z Las Vegas“.


Podle dalších zpráv v Petroglyph přijde o místo až třicet lidí, což není pro studio této velikosti málo. Je dost dobře možné, že jde o výsledek odstavení End of Nations na vedlejší kolej, zatímco zbylá část týmu se pustí do dokončení MOBA hry Battle for Graxia, která vstoupila do otevřené bety a MOBA se zdá být momentálně v rámci free-to-play modelu jako snazší a rychlejší výdělek, než problémové dítě jménem End of Nations.


Ačkoliv se mluvčí studia zaklínal, že End of Nations nekončí, dojde k vrácení peněz těm, kdo si hru předobjednali. To je skoro ekvivalent vyvěšení bílé vlajky. Pokud má Petroglyph finanční potíže a End of Nations vykazuje znaky ještě dlouhodobého a problematického vývoje, je logické, že bude hra uložena k ledu, dojde k zeštíhlení týmu a zaměření na Battle for Graxia.

Nejnovější články