Tvůrce Minecraftu vyzývá Bethesdu na souboj!
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Minecraftu vyzývá Bethesdu na souboj!

17. 8. 2011 18:27 | Téma | autor: Aleš Smutný |

O tom, že se Bethesda pustila do Mojang AB, firmy vlastněné tvůrcem Minecraftu, Markusem Perssonem, ohledně názvu jejich nové hry Scrolls jsme již psali.

Tah poněkud kontroverzní, nicméně Persson dnes na svém blogu zareagoval na tuto „výzvu“ velmi vtipně. Vyzval je na souboj v Quake 3! Ano, nešálí vás zrak, skutečně chce vše vyřešit na virtuálním kolbišti. Abychom vás o jeho skvělý post na blogu nepřipravili, přenášíme kompletní překlad, který najdete uvnitř článku.

Hej, Bethesdo! Přišel čas urovnat náš problém!

Vrátil jsem se a jsem nadšený.
Svatba byla skvělá a nikdo nesabotoval můj počítač, zatímco jsem byl pryč.

Jediná nepříjemná věc je ten nesmyslný spor ohledně značky Scrolls a myslím, že jsem právě přišel se skvělým řešením:

Pamatujete si tu scénu ze Hry o trůny, v níž Tyrion zvolí soud bojem v Orlím hnízdě? Nu, tak co kdybychom udělali přesně tohle?

Vyzývám Bethesdu na hru v Quake 3. Tři z našich nejlepších válečníků proti třem vašim nejlepším. My zvolíme jeden level, vy druhý a pořadí necháme rozhodnout náhodou. Zápasy na dvacet minut, kdo bude mít nejvyšší frag skóre v obou levelech dohromady, vyhrál.

Pokud vyhrajeme my, upustíte od soudní pře.
Pokud vyhrajete vy, zmeníme Scrolls na cokoliv, co vám nebude vadit.

Bez ohledu na výsledek můžeme někam dát malý text, kde prohlásíme, že naše hra se nijak nevztahuje k vaší herní sérii, tedy pokud si to budete přát.

A mimochodem, myslím to vážně.

Nu, když nic jiného, je to skvělý nápad, jak si udělat pozitivní PR (možná vzniklý na té svatbě a pod vlivem některých tekutin). Teoreticky si tak může pozitivní PR udělat i Bethesda, pokud na tuto výzvu přistoupí – protože přiznejme si, samotnou pří ničeho nedosáhne, přejmenování hry pro ni nemá velký význam. Nicméně kromě smyslu pro humor Persson ukazuje, že se mu do sporu nechce a nejspíše by jméno hry „pustil“, jen proto, aby se s ní nemusel trýznit. Nicméně, pokud jsou v dané sekci rozhodovacího molochu Bethesdy rozumní lidé, pochopí, že mají v rukách potenciál na skvělou reklamní akci a propagaci.

Také byste rádi tenhle zápas viděli?

Nejnovější články