Bethesda udeřila na tvůrce Minecraftu kvůli názvu hry Scrolls
zdroj: tisková zpráva

Bethesda udeřila na tvůrce Minecraftu kvůli názvu hry Scrolls

5. 8. 2011 20:29 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Bethesda jede! Nebo spíše její mateřská společnost Zenimax. Podle Duck and Cover prohrála další kolo soudní pře s Interplay kvůli Fallout Online, takže druhá jmenovaná firma může na hře dále pracovat. No a právníky Bethesdy/Zenimaxu to asi tak moc naštvalo, že se rozhodli si do něčeho kopnout, aby si ulevili. Tím něčím je bohužel chystaná karetní hra Scrolls od Mojang AB, což je firma Markuse Perssona, tvůrce Minecraftu.

Markus na svém twitteru suše oznámil, že podle právníků Bethesdy název hry Scrolls porušuje autorské právo/obchodní značku, protože si hru budou všichni plést s The Elder Scrolls: Skyrim. V zápětí dal Persson v dalších tweetech jasně najevo, že vývojáře z Bethesdy z ničeho neviní, že jsou to „cool“ týpci a tohle je záležitost právního oddělení, protože Bethesda/Zenimax je nyní velká firma. Má samozřejmě pravdu a jeho reakce: „Navrhuju prostě říct ‘ne’, pak počkat na termín soudního stání :) Ale to je jenom můj názor,“ je příjemně realistická.

Prostě se proti žádosti Bethesdy ohradí a bude čekat na výsledek, nesnaží se dopředu naklánět veřejné mínění na svoji stranu. Pokud byste chtěli vědět, jak takové oznámení o porušení obchodní značky/autorského práva vypadá, tak je to 15stránkový dokument, který Persson pro všechny zvědavce vyfotil. Tak uvidíme, co se z toho vyklube.

 

Nejnovější články