Trocha žonglování s čísly aneb rekordní Batman
zdroj: tisková zpráva

Trocha žonglování s čísly aneb rekordní Batman

25. 10. 2011 17:59 | Téma | autor: Aleš Smutný |

O prodejnosti her (BF3) už jsme dneska mluvili a nyní máme i pořádná čísla, podle nichž bychom mohli i něco konkrétního odvodit.

Electronic Arts se totiž pochlubili, že předobjednávky Battlefieldu 3 dosáhly 3 miliony kusů. Tohle číslo má jediný problém: tak nějak z něj není jasné, zda čístlo platí pro celý svět nebo USA. Každopádně by ale měli být v EA spokojení, vždyť ještě v září bylo předobjednáno "jenom" 1,25 milionů kusů. To je slušný vzestup, kterému určitě napomohla masivní mediální kampaň v posledním měsíci.


To tvůrci z Rocksteady si už mohou počítat kusy Batmana: Arkham City, které odešly k prodejcům. A přitom počítání už asi bouchají šampaňské. Jsme totiž v pouhém prvním týdnu po vydání hry a do prodeje odešlo 4,6 milionů kusů. To je dvojnásobný počet kusů, než dosáhlo Arkham Asylum za stejnou dobu. A to ještě nevyšla PC verze. Rocksteady to nadšeně komentují: „Jsme ohromeni intenzitou odezvy od komunity“. Když k tomu přidáme opravdu skvělou odezvu od kritiků, protože hra se opravdu povedla, vychází z toho příjemný obrázek dobré hry s dobrými finančními výsledky. Snad.

Celkem spokojeni jsou ovšem i ve Funcomu, protože zájem o jejich MMO The Secret World je taktéž nemalý. K betě se přihlásilo půl milionu hráčů a Funcom si pochvaluje, že je to přibližně dvojnásobek objemu hráčů, kteří se vrhali na Age of Conan ve stejnou dobu. Nu, doufejme, že se The Secret World nevydá podobnou cestou.

Nejnovější články