The Bard’s Tale IV spustí Kickstarter začátkem června k 30. výročí vydání originálu
zdroj: tisková zpráva

The Bard’s Tale IV spustí Kickstarter začátkem června k 30. výročí vydání originálu

18. 5. 2015 16:10 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak už jsme vás informovali, Brian Fargo se hodlá vrátit ke svému třicet let starému RPG The Bard’s Tale a to se čtvrtým dílem. Jak ale slíbil, nejprve se vydá na Kickstarter, kde si chce ověřit, zda je o hru s tímto názvem a stylem ještě vůbec zájem. Ke spuštění kickstarterového projektu dojde k třicetiletému výročí vydání první hry, tedy 2. června. 

Je třeba zdůraznit, že půjde o pokračování původního dungeonu a nikoliv humorné odbočky, která vyšla i na mobilní platformy. Čeká tak na vás spousta dungeonů plných monster i hádanek a puzzlů, to vše viděné z pohledu vlastních očí. Hra se bude prezentovat v Unreal 4 enginu, přičemž Fargo, respektive studio inXile chce využít pro hru fotogrammetrii, s jejíž pomocí do virtuálního světa přenesou reálné předměty a architekturu, jíž si nafotili ve Skotsku. Jak hra bude vypadat si můžete prohlédnout na obrázku, který je u článku a je zároveň prvním obrázkem ke hře vůbec.

Skotskem se bude inspirovat nejen vizuální, ale taktéž hudební styl The Bard’s Tale IV, ať už se bude jednat o soundtrack a nebo i texty písní. Souboje se vydají tahovou cestou, ovšem místo „turn based“ autoři říkají svému systému „phase based.“ Výsledkem by měl být boj, který nabízí a vyžaduje taktické myšlení, ale protivníkova strategie se neustále vyvíjí a nutí vás k adaptaci. Než tedy bude spuštěn samotný Kickstarter, zbývá nám jen sledován osamoceného obrázku a oficiálních stránek, kde toho najdete ještě méně.

Nejnovější články