Tales from the Borderlands bude oživováním vzpomínek dvou postav
zdroj: tisková zpráva

Tales from the Borderlands bude oživováním vzpomínek dvou postav

10. 3. 2014 13:42 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Patříte-li k fanouškům interaktivních příběhů od Telltale, případně barvitého světa Borderlands, určitě vám udělalo radost oznámení Tales from the Borderlands, další interaktivní adventury od Telltale. Nyní se na SXSW Gaming vývojáři z Telltale a Gearboxu trochu více rozpovídali o herním obsahu a nastínili páteř, na níž se bude titul upínat.

Hlavními hrdiny nebude nikdo z hráčské sestavy (vault hunterů) jedničky ani dvojky Borderlands, ale dvojice tak trochu zkrachovalých existencí. První z nich bude Fiona, podvodnice se stylem a nadlidskou vyřídilkou, ale smůlou na některé kšeftíky. Druhým pak je Rhys, člen Hyperionu, který má kybernetickou ruku, s níž může hackovat a možná i účinněji mlátit lidi a další potvory přes hlavu.

Právě Rhys a Fiona pak budou retrospektivně vyprávět příběh hry, který se ale bude radikálně lišit podle toho, kdo z nich jej bude vyprávět. Prostě takový borderlandovský Rašómon. Vlastně tak prý nikdy nebudete hrát to, jak se události staly, ale budete hrát jednotlivá tvrzení obou postav. Což zní velmi osvěžujícím stylem a hlavně to vytváří dost potenciálu pro humor, který je Borderlands typický.

Ve hře bude i akční pasáž se střelbou, ale prý ve stylu ostatních her od Telltale. Takže nic zběsilého, prostě tak akorát, aby vás to občas udrželo v napětí, což bylo minimálně u Walking Dead vítané. „Je to hra ze světa Borderlands, takže se tu musí dít šílené věci,“ dí Kevin Bruner z Telltale. „Chceme udržet hru ve filmových intencích, ale zároveň přidat akční sekvence, které vypráví příběhy. Mezi Walking Dead a Wolf Among Us jsme se v tomhle zlepšili a myslím, že v Borderlands to bude ještě lepší. Když nemáte v Borderlands šílené, přehnané akční scény, není to Borderlands.“

Uvidíme, jak to vše dopadne, ale osobně doufám, že Tales from the Borderlands potvrdí mou dlouhodobou domněnku, že svět Pandory může dobře fungovat i v jiných žánrech, než je FPS, byť samozřejmě šílené akční eskapády opravdu k Borderlands patří. Ale jde o překvapivě živoucí a barvitý svět, pro který může být Telltale formát to pravé ořechové.

Nejnovější články