SW: The Old Republic teď může mít kolem 1,5 milionu hráčů
zdroj: tisková zpráva

SW: The Old Republic teď může mít kolem 1,5 milionu hráčů

19. 12. 2011 18:11 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Je to zajímavá situace.

Star Wars: The Old Republic vlastně ještě oficiálně nevyšla, ale už nyní má podle analýzy Douga Creutze z Cowen & Company přibližně 1,5 milionu hráčů, kteří se do ní dostali díky Early Access programu. Creutz vysvětluje, jak jeho analytické oddělení na tuto cifru přišlo: „Vzhledem k počtu serverů, které nyní běží a relativně vysoké hustotě jejich osídlení jsme si celkem jisti odhadem, že hra už překročila milion hráčů a pravděpodobně se blíží 1,5 milionu, přičemž vydání hry teprve přijde“.


Pravdou je, že hra je skutečně silně zabydlena. Pokud jste na jednom z nejvytíženějších serverů, čeká vás ve špičce pořádná fronta. Creutz vysvětluje, že toto číslo sice nereflektuje kolik lidí bude hru skutečně hrát (a pravidelně platit), protože první měsíc je zadarmo, ale ukazuje, kolik lidí si koupilo samotnou hru v předobjednávce. Momentálně běží ve hře 140 serverů, z čehož je 77 v USA a 63 v Evropě.

Dle analýzy jde skutečně jen o velmi hrubé odhady, což Creutz i potvrzuje. Jde hlavně o odvození z analogie k World of Warcraft, kdy dochází k porovnávání počtu serverů, jejich obydlenosti a celkového počtu hráčů. Takže tu skutečně může být půlmilionová odchylka. Na druhou stranu, i tato čísla musí EA těšit, protože hra fakticky teprve vyjde a čeká ji skutečný nával hráčů. Doufejme, že se to neprojeví negativně na zatížení serverů.

Nejnovější články