Star Wars Galaxies po osmi a půl letech skončí
zdroj: tisková zpráva

Star Wars Galaxies po osmi a půl letech skončí

27. 6. 2011 16:30 | Téma | autor: levis |

Sony Online Entertainment oznámila, že 15. prosince letošního roku defintiivně skončí provoz onlinovky Star Wars Galaxies. "Je to pro nás velmi obtížné rozhodnutí, ale společně s LucasArts jsme se jednomyslně shodli, že konec letošního roku je vhodným časem pro ukončení hry," píše se v oficiální vyjádření firmy.

Načasování samozřejmě úzce souvisí s plánovaným rozjezdem příštího MMO ze světa Hvězdných válek, tedy s chystaným Star Wars: The Old Republic. Ačkoliv hra doposud nemá oficiální datum vydání, s jejím spuštěním se počítá právě na přelom roku či nejpozději jaro 2012. Vzhledem k maximálním investicím do SW: TOR je naprosto pochopitelné, že LucasArts chce na poli MMO tlačit jen jednu hru ze světa Hvězdných válek a přivábit k ní pokud možno i zbývající hráče Galaxies.

SWG by podle tiskovky měla skončit nějakou velkou prosincovou akcí v herním světě, ačkoliv podrobnosti Sony zatím tají. Prezident online pobočky Sony John Smedley v rozhovoru s Joytiqem popřel, že by ukončení Galaxies nějak souviselo třeba s nedávnými hacky. Firmě by koncem příštího roku beztak vypršela smlouva s LucasArts, kterou by vzhledem ke stáří Galaxies nemělo smysl prodlužovat, a především je tu snaha LucasArts o co největší propagaci The Old Republic.

Smedley bohužel popřel, že by Sony fanouškům později poskytla zdrojový kód Galaxies nebo je nechala, aby si spouštěli své vlastní servery. Vývojáři, kteří na Galaxies doposud pracovali, prý budou převeleni na nový projekt vznikající ve studiu Sony Austin. Smedley také nevyloučil, že by se alespoň v posledním měsíci mohla SWG zpřístupnit i dalším hráčům či nějak výrazně zlevnit.

Nejnovější články