Star Citizen rozšířila první verze sociálního modulu
zdroj: tisková zpráva

Star Citizen rozšířila první verze sociálního modulu

31. 8. 2015 19:20 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, jednotlivé kousky skládačky Star Citizen do sebe začínají zapadat. Vývoj se zjevně dostal do stádia, kdy se vše dostává do fáze aplikace jednotlivých modulů na live servery. V nejnovějším 1.2 updatu alfaverze hry se tak hráči budou moci poprvé podívat na sociální modul, který jim umožní procházet se po stanici ArcCorpu Area 18. Do hry se tak dostává další její důležitá složka – komunikace mezi hráči a socializace, pro MMO tak důležitá.

Do oblasti Area 18 se nyní bude moci podívat 25 hráčů najednou, přičemž spolu mohou komunikovat pomocí chatu a skrze emote gesta. Testovat prostředí základny půjde v šestici různých konfigurací postav. Pomocí displeje augmentované reality půjde získávat další informace o vaše okolí včetně dalších detailů o hráčích a k nahlédnutí budou i obchody, byť v nich ještě nepůjde nic koupit.

Tvůrci si od zprovoznění sociálního modulu slibují nejenom testování nejrůznějších funkcí a mechanismů, ale také doufají, že se stane tento prostor alternativou ke komunikaci mezi hráči vedle klasických fór na internetu. Samozřejmě se i možností projít se po Area 18 rozšíří povědomí o tom, jak asi bude Star Citizen vypadat a působit v plné verzi.

Co se týče dalších plánů, vývojáři už ví, co budou v dohledné době implementovat. Update Persistance nepřinese mnoho viditelného, ale zakomponuje do buildu technologie zcela klíčové pro MMO. Odemknou se ale i další části města a třeba členové Million Mile High Club se z hangáru dostanou do vlastního exkluzivního salonku. Ještě není jisté, zda update nebude rozdělen do dvou vydání.

Po něm bude následovat update, který otevře obchody na Area 18, v nichž půjde nakupovat, včetně ošacení. Tím i začne fáze, díky níž půjde vzhledově upravovat vaši postavu. Celkově by se měla rozšířit možnost nakupování a obchodování.

Další update se bude jmenovat Subsumption a v jeho rámci se představí třeba nové prostředí jménem Nyx. V updatu by celkově měl být představen obsah, který ukáže tvorbu celých světů a jejich zaplňování NPC, což by mělo vytvořit pocit, že dané lokace skutečně žijí a nejde jen o kulisy. Jak Nyx a přistávání v jeho rámci bude vypadat si můžete prohlédnout na videu níže.

zdroj: Archiv

Nejnovější články