Spekulace: Respawn chystá multiplayerovku exkluzivní pro Xbox
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Respawn chystá multiplayerovku exkluzivní pro Xbox

30. 4. 2013 10:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Koncem května už asi budeme mít jasno, protože Microsoft představí nový Xbox. A když ne tehdy, pak na E3. Zatím se ale musíme spokojit s interními informacemi, které nikdo nepotvrdil. Kotaku přišlo hned se dvěma anonymními zdroji, které se rozpovídaly ohledně první hry Respawn Entertainment, tedy bývalého Infinity Ward dua West – Zampella, z nějž ve firmě zbyl jen Zampella.

Po sáhodlouhém soudu s Activision už byznys celkem napjatě očekává s čím Respawn přijde. Podle jednoho, prý dobře informovaného, zdroje půjde o multiplayerovou FPS střílečku, která bude zasazena do sci-fi prostředí a hlavně bude exkluzivní pro nový Xbox. Čímž by tvořila eventuální konkurenci Sony a zároveň Activision, a přitom by nelezla na pole EA, kde jinak panuje Battlefield.

Hra by měla obsahově souviset se značkou Titan, kterou si Respawn dříve zaregistroval. Na multiplayerovém poli by se měli utkávat Davidové a Goliášové. Davidové jsou běžní vojáci, platfusáci, vyzbrojení těžkými zbraněmi. Goliášové jsou těžké exoskeletární bitevní obleky, které ale nebudou tak pomalé jak jsme si navykli z jiných her.

Není jasné, jak bude hra vybalancována, tedy zda budou na jedné straně jen ti a na druhé ti druzí, nebo budou smíchání v obou soupeřících stranách. Jisté ale je, že i David by měl být schopný sundat Goliáše, samozřejmě s dostatkem snahy, chytrosti a asi i spolupráce. Na velikost Goliášů by měl narážet název Titan.

Hra by prý měla běžet na modifikovaném Source Enginu od Valve, který prý nevypadá špatně, ale rozhodně ne tak dobře, jako ten pro Battlefield 4. Co se týče platforem, Respawn prý pracuje na verzi pro nový Xbox a bude vybráno studio, které vyrobí port na X360.

Zajímavě zní i zpráva, že by hra měla být ryze multiplayerová, tedy žádná bombastická kampaň, ale pěkně k věci a hře více hráčů. Po snaze dělat blockbusterové kampaně by to byla příjemná změna. S tím samozřejmě souvisí i fakt, že hra by de facto byla „vždy online“, což ale jinak u tohoto typu titulu nejde. Možná ale půjde hrát proti botům.

Mezi další nepotvrzené informace patří ta, že hráči by si měli vybrat mezi dvěma velkými frakcemi a těm by svými úspěchy pomáhali k postupu. Principiálně zní celý projekt zajímavě a mohl by mít solidní potenciál. Na druhou stranu, vše jsou to neověřené spekulace a tak si budeme muset počkat na nějaké oznámení.

Nejnovější články