Spekulace: Rainbow 6 Patriots byla zrušena nebo odložena
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Rainbow 6 Patriots byla zrušena nebo odložena

17. 5. 2013 14:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots je jedna z těch her, o kterých jsme od oznámení skoro neslyšeli. První video bylo působivé, ale dost možná bylo jen z nějakého prototypu. Ubisoft hru oznámil v roce 2011 a mezitím jsme se dozvěděli jen to, že hra by se mohla přesunout ze současné generace konzolí až na tu novou. Teď ale začaly kolovat spekulace o možném odložení nebo dokonce zrušení hry, protože největší herní řetězec GameStop hru stáhnul ze své databáze a přestal brát předobjednávky.

S informací přišla redakce IGN, která dodává, že je běžné, když obchody po určitém dlouhém období automaticky odstraní hry z databáze. V případě Rainbow 6 to bylo ale podle zdrojů IGN jinak a hru z databáze odstranili manuálně. GameStop samozřejmě není jen tak ledajaký obchod a má s velkými vydavateli nadstandardní vztahy. Podle zdroje IGN navíc GameStop nikdy neodstraňuje známé hry velkých vydavatelů bez oficiálního potvrzení o tom, že byla hra zrušena.

Na Amazonu nebo na webu řetězce GAME ještě hru najdete a pořád jde předobjednat. GameStop ale určitě velkou hru od Ubisoftu nestáhnul jen tak pro nic za nic. Mohli bychom se možná dočkat nějakého přejmenování a přepracování hry s odhalením na úterním představení nového Xboxu? Ještě loni Ubisoft potvrdil, že hra je pořád ve vývoji, a když se jich teď IGN zeptali co se to děje, odpověděl zástupce Ubisoftu jen stručně: “Ohledně Rainbow 6: Patriots teď nemáme co říct.” Nedočkali jsme se tedy ani vyvrácení spekulací, že by hra mohla být zrušená.

Minulý rok zase Ubisoft pro CVG potvrdil, že se vývojářský tým trochu změnil, na hru začal nově dohlížet designér Heavy Rain a z týmu odešlo několik klíčových lidí. Pokud se o Rainbow 6: Patriots nedozvíme nic v úterý, zbývá nám E3. Pokud nebude hra ani tam a Ubisoft bude pořád mlčet, bude to už hodně podezřelé. Dost možná to teď vypadá na nějaký restart vývoje s tím, že se současnou generací konzolí by se už nemuselo třeba vůbec počítat.

Nejnovější články