Soundtrack Far Cry 4 složil bývalý bubeník Red Hot Chilli Peppers
zdroj: tisková zpráva

Soundtrack Far Cry 4 složil bývalý bubeník Red Hot Chilli Peppers

4. 11. 2014 10:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Velké dobrodružství v Kyratu už je skoro za rohem, vždyť Far Cry 4 vychází už 18. listopadu. Až nyní se však dozvídáme jméno skladatele, který má soundtrack Far Cry 4 na svědomí. Jde o Cliffa Martineze, který v osmdesátkách bubnoval v Red Hot Chilli Peppers a patří mezi méně zářivé, ale o to zajímavější hvězdy hollywoodské filmové hudby.

Martinez má na kontě hudbu k filmům a seriálům jako jsou Drive, Nákaza, Solaris nebo The Knick. Martinezova hudba je komornější, minimalistická a jen málokdy vyčnívá nad scénář, kameru nebo herce - neupozorňuje na sebe a spíše sází na zdůraznění či podtržení nálady. Něco podobného byste od soundtracku k Far Cry 4 asi nečekali. Na druhou stranu, Martinez je schopný velké variability a hlavně jeho přístup může více sedět k nelineárnímu průchodu herním světem, kdy nemáte přesnou stopáž jednotlivých sekvencí a spíše potřebujete skladby, které na pozadí doprovází kroky hráče.

Far Cry 4 nepředstavuje první Martinezovu zkušenost s herními soundtracky, byť jde rozhodně o největší herní projekt, na kterém se hudbou podílel. Složil totiž šestnáctiminutovou skladbu pro Spore a obecně se k hrám rád vrací. „Je mi ctí dělat hudbu k Far Cry 4, protože jde o můj první kompletní herní soundtrack. Krom jiného jde o zajímavou příležitost i proto, že musím použít svůj obvyklý minimalistický přístup v pohlcujícím herním světě. Nemůžete odmítnout spolupráci na hře, kde jezdíte na běsnícím slonovi!“

zdroj: Archiv

Právě podobně bizarní sekvence by měly patřit k třešničkám na dortu během pobytu v Kyratu , což dokazuje i televizní reklama, která v jedné minutě shrnuje vše, co půjde v otevřeném světě dělat. Výsledkem je překvapivě povedené video, které nabízí pohled na souboje v aréně, přestřelky s vrtulníky za letu, střelbu při jízdě člunem, střelbu z RPG, střelbu a zase střelbu, plus spoustu zvířat, které by vydaly na násilnou verzi Zoo Tycoon. Když k tomu přidám netradiční prostředí pseudo-Nepálu, začínám se na Far Cry 4 vážně těšit.

Nejnovější články