Sony potvrdila přípravu PC verze Remote Play pro stremování her z PS4 na počítače
zdroj: tisková zpráva

Sony potvrdila přípravu PC verze Remote Play pro stremování her z PS4 na počítače

27. 11. 2015 11:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Za nedlouho si budou moct majitelé PlayStationu 4 zahrát své hry na PC, díky nové verzi funkce Remote Play. Na Twitteru to potvrdil šéf Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida, který řekl, že Sony pracuje na oficiální aplikaci pro PC a Mac. Nepůjde o emulaci nebo snad porty, ale o klasický Remote Play - tedy streamování her z jednoho zařízení do druhého.

Remote Play funguje už nějakou dobu docela uspokojivě tak, že si můžete doma lehnout s PS Vita do postele a hrát na ní "velké" hry z PlayStationu 4. Ty vám běží na konzoli, zatímco si je přes wifi streamujete do handhledu. Vedle Vity, PlayStation TV a některých Xperií si ale Remote Play jinde moc neužijete.

Právě to má změnit nadcházející update a tak nebude problém hrát konzolové hry například na slabším notebooku, nebo na počítačích s operačním systémem OSX. Shodou okolností se před pár dny se na internetu objevila neoficiální aplikace Remote Play PC. Ta nemá se Sony nic společného, můžete si koupit za 6,5 liber a má ji na svědomí vývojář "Twisted".

Neoficiální aplikace Remote Play PC v akci

Neoficiální aplikace ve své rané alfa verzi funguje prý docela dobře a Twisted má velké plány na její rozvoj. Nebo možná měl, protože mu Yoshida svým oznámením asi vyfoukl vítr z plachet. Těžko si představit že by vedle oficiální, pravděpodobně bezplatné aplikace mohla nějak životaschopně fungovat stejná neoficiální a navíc placená aplikace.

Na druhou stranu Twisted asi nepotěšil ani Sony. Je dost možné, že si firma schovávala oznámení Remote Play na PC pro svoji akci PlayStation Experience, která se bude konat 5. a 6. prosince. A možná se tam dočkáme také pořádného oznámení emulace PS2 her na PS4, které Sony taky trochu "uteklo", aniž by o tom firma dala nějak výrazně vědět.

Nejnovější články