Skavení soundtrack k Warhammer: End Times složí autor hudby pro Assassin's Creed
zdroj: tisková zpráva

Skavení soundtrack k Warhammer: End Times složí autor hudby pro Assassin's Creed

24. 2. 2015 11:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Oznámení kooperativní akce Warhammer: End Times – Vermintide ze vskutku temných a zábavných časů Warhammeru bylo překvapující. Možná ještě více překvapující je ale fakt, že hudbu pro tenhle projekt od studia Fatshark (stojí například za War of the Roses) složí matador herní hudby Jesper Kyd. Vsadím se, že kdyby nic jiného, hra bude zajímavá právě díky hudbě, protože Kyd patří mezi špičku.

Složit hudbu pro Vermintide bude ale zjevně výzva i pro Kyda. Zadání totiž není z nejobvyklejších... „Pracovat s nezávislými vývojáři jako jsou Fatshark, je jednou z těch šílených výzev, na které občas narazíte,“ vysvětluje Kyd. „Chtějí, abych složil hudbu z perspektivy skavenů. Skládat tenhle soundtrack je tedy trochu jako přidat se k skavenímu klanu, kterému tak propůjčím hlas – je to neskutečná, poněkud zvrácená, zábava.“

Ačkoliv tedy ve Warhammer: End Times – Vermintide vystupuje hráčský tým jako banda lidských dobrodruhů, kteří bojují proti skavenům v jimi zamořeném městě Ubersreik, soundtrack a zjevně i celkové ladění hry bude hodně vycházet právě ze skaveního ohrožení, což je jen a jen dobře.

Ostatně, jak název naznačuje, hra se vztahuje k eventu End Times, který přeoral celé universum Warhammeru z jednoho konce na druhý, a pak jej, pro jistotu, ještě protřepal a zamíchal. Skaveni patří mezi rasy, které jsou na vzestupu, zlikvidovali solidní kus světa a zabili pár hrdinských stálic mezi lidmi, trpaslíky, slanny a nejspíš ještě někým.

zdroj: Archiv

Z herního hlediska půjde ve Warhammer: End Times – Vermintide o variaci na PvE kooperativní zážitek ve stylu Left 4 Dead. Pětice hráčů v různých rolích, z nichž zatím známe jen lovce čarodějnic a ohnivou mágyni, budou plnit úkoly zadávané v centrální taverně a následně čelit náhodně rozesetým hordám zákeřných, brutálních, pištících a v různé míře zmutovaných skavenů. A k tomu vám ještě bude hrát podobně nepříčetná hudba, jak jsme se dnes dozvěděli.

Angažování Jespera Kyda, který stál za soundtracky třeba pro Assassin's Creed, Assassin's Creed II, Borderlands, Hitman: Codename 47 atd., si ostatně pochvalují i ve Fatshark. „Když jsme začali hledat skladatele pro Vermintide, jméno Jespera Kyda bylo zas a znovu skloňované pro jeho atmosférické kompozice, které jsou ukázkou toho, jak skvělé herní soundtracky mohou být. Takže se už nemůžeme dočkat, co si nachystá pro Vermintide.“ Co si nachystal, poznáme v druhé polovině letošního roku, kdy hra vychází pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Prozatím se ale musíme spokojit s několika novými obrázky.

Nejnovější články