Římská detektivka The Forgotten City z modu pro Skyrim vyjde i na Xboxu
zdroj: tisková zpráva

Římská detektivka The Forgotten City z modu pro Skyrim vyjde i na Xboxu

13. 3. 2019 9:01 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Na začátku všeho byl Skyrim. Minimálně na začátku příběhu The Forgotten City, které vzniklo jako mod pro pátý díl The Elder Scrolls a proměnilo Tamriel ve starověké Římské impérium. Megalomanský projekt tvůrcům nabobtnal pod rukama natolik, že se naučili s Unreal Enginem 4 a do konce letošního roku chtějí osamostatněnou hru vydat na PC a Xboxu One.

Tvůrci z týmu Modern Storyteller mají tu výhodu, že jim z dob tvorby modu zůstala spousta dokončených podkladů, takže nemuseli se vším začínat od píky. V pozměněném Římě tak narazíte na staré známé postavy z původní předělávky, ale i na zbrusu nové, s profesionálním dabingem a pokročilými obličejovými animacemi.

V rozvalinách starověkého Říma se děje cosi podivného, takže se jim minimálně výrazy údivu budou hodit. Magický portál přenese zvídavého dobrodruha zpátky v čase, k 26 jiným průzkumníkům během jejich posledního dne v mýtickém ráji, kde ale musí dodržovat přísná a trochu divná pravidla. Jinak se promění ve zlaté sochy.

zdroj: Archiv

Záhadu musíte rozluštit tím, že budete v časové smyčce zkoušet různé scénáře a vyslýchat odlišné postavy, abyste zabránili katastrofě a přepsali dějiny. Podle tvůrců budete mít v The Forgotten City prakticky neomezenou svobodu řešení, ale jen ti nejprotřelejší z protřelých se skrz těžká rozhodnutí a racionální úsudek doberou k nejlepšímu z možných konců.

Hra si klade za cíl rozebrat témata morálního relativismu, kořenů extremismu, kolektivních trestů i psychosociálních dopadů masové kontroly obyvatelstva a nahlížet na ně z neobvyklé perspektivy.

„Tahle verze The Forgotten City zachovává naše oblíbené věci z původního modu a navíc je všechny vylepšuje. Předělali jsme postavy, zasazení i příběh a doufáme, že si i fanoušci modu hru užijí ještě víc než napoprvé. Tohle je příběh, který jsem vždycky chtěl vyprávět,“ prohlašuje autor scénáře a kreativní ředitel Nick Pearce.

Plná verze osamostatněného The Forgotten City má vyjít někdy ke konci letošního roku, podle předchozího oznámení na Steamu a nyní i na Xbox One.

Nejnovější články