Ačkoliv je záznam (po rozkliku) nepříliš kvalitní, nejde přeslechnout sprcha del Torových hlášek, které jsou zábavné, i myšlenek, které jsou pro hry jako médium, stále se začleňující do společnosti, významné. Posuďte sami.
„Je to médium, které mezi takzvanou inteligencí nemá žádný respekt. Vždycky poznamenají něco jako Ah, videohry... A přitom většina z lidí, kteří si na ně stěžují je, kur.., nikdy nehrála!
Hry přitom prokázaly, že nabízí hluboký zážitek, nejde jen o střílečky. Jsou druhem umění, a pokud vám někdo bude tvrdit opak, je mimo. Hry jsou umění. Dřív se říkalo, že hororové filmy dělají z dětí násilníky. To samé comicsy. A teď to přenásíme na videohry. To jsou kydy“. Nicméně del Toro jen plamenně neobhajoval, spíše bavil.
Zábavné jsou příběhy z režisérova hráčského života. „S dcerou hrajeme Left 4 Dead. Dělá mi wingmana a je fakt dobrá. Navíc je to zábavný horor. Ale hry velmi často nedohrávám i když se snažím. Tedy kromě Dead Space, tam jsem musel přestat, protože jsem se prostě moc bál“.
Mezi hrami, které nejvíce oceňuje režisér zmiňuje Shadow of Colossus, Half-Life jako kousek, který změnil model žánru a nejvíce pak vyzdvihuje Bioshock. „To je jeden z nejlépe vytvořených světů v médiích celkově. Brilantní, nápaditý“.
Je zjevné, že del Toro není žádný herní novic, i když pomyšlení na mistra hororu, který se bojí u Dead Space, je víc než úsměvná. Hlavní ale je onen entusiasmus, který z debaty sálá. Ten už několik let úspěšně aplikuje ve filmové sféře a pokud by se mu jej podařilo přenést i do jím, velmi předběžně, připravované hry, bylo by to skvělé.