Guillermo del Toro chystá sérii hororových her
zdroj: tisková zpráva

Guillermo del Toro chystá sérii hororových her

1. 10. 2010 11:10 | Téma | autor: Aleš Smutný |

O čím dál silnějším propojení filmové a herní sféry svědčí čerstvé oznámení populárního režiséra Guillerma del Tora (Hellboy, Faunův labyrint) o chystané sérii her, na níž by měl pracovat spolu s THQ (série Red Faction, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl). Dle del Torových slov by mělo jít o ryze hororovou hru, která ovšem nebude co se týče herního subžánru až tak jednoznačná.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Rozhodně nepůjde o survival horor, spíše máme očekávat atmosférickou záležitost ve stylu hororového guru H.P. Lovecrafta. Ostatně Lovecraft je pro del Tora klíčovým spisovatelem, momentálně chystá filmovou adaptaci jeho kultovního díla V horách šílenství a celá del Torova tvorba se vyznačuje rysy temného, depresivního hororu, který vás nenechá ani chvilku nervově odpočinout. Můžeme tedy očekávat, že z nyní zmíněné, dosud nepojmenované, hry bude sálat hlavně děs z nepoznaného.Nicméně na konečný výsledek si ještě počkáme. Del Toro hovoří o vytvoření „opravdu velkých her", přičemž vývoj každé z nich zabere alespoň tři roky, takže první díl máme očekávat přinejlepším v roce 2013.

Projekt je tedy v rané fázi a trochu nejistoty do něj vnáší i prohlášení THQ, které sice tvrdí, že by s populárním režisérem vývojářské studio rádo pracovalo, ale momentálně nemůže nic konkrétního potvrdit. Jde tedy zatím o jeden z mnoha projektů, na který se hyperaktivní del Toro po opuštění natáčení Hobita vrhl, a který má před sebou ještě dlouhou cestu. Každopádně vize hry vytvořené mistrem novodobého hororu je lákavá a my můžeme jen doufat, že dojde naplnění.

Celý rozhovor si můžete prohlédnout zde:

Nejnovější články