Pro nové konzole už dělá Bethesda i Lionhead
zdroj: tisková zpráva

Pro nové konzole už dělá Bethesda i Lionhead

28. 2. 2012 9:59 | Téma | autor: Adam Homola |

Oznámení nové generace konzolí je snad už za dveřmi (ale taky možná ne :) a nelze se tedy divit, že se začínají množit zprávy o vývoji her pro nástupce Xboxu 360 a PlayStation 3. Čerstvě vyšlo najevo, že na hrách pro novou generaci konzolí začali pracovat v Bethesdě a Lionheadu. Od tvůrců série The Elder Scrolls se pro tuhle generaci ještě očekává nový Fallout, ale na to, že by se měl na této generaci konzolí objevit i nástupce Skyrimu, bych si nevsadil. Bethesda pro, zatím neoznámený, projekt na nové konzole shání programátora, jak je uvedeno na webu Zenimaxu, vlastníka Bethesdy.

Zatímco tak Bethesda už možná pomalu začíná kutit nový The Elder Scrolls, v Lionhead se taky dělá na něčem novém. Microsoftem vlastněné studio totiž hledá hlavního programátora enginu pro neoznámený titul. V inzerátu sice nejsou zmíněny konzole příští generace, ale je řeč o DirectX 11 což znamená buď PC, nebo právě nové konzole, které by prý měly na DX11 stát.

Po tomto hlavním programátorovi je mimo jiné požádována znalost práce s Unreal Enignem a schopnost psát velké části systémů pro nový engine, zatímco ty stávající udržovat a upravovat. Že by Fable 4 na novém Unreal Enginu? Mimochodem, Unreal Engine 4 se bude příští týden ukazovat na akci GDC, ale pouze vybraným partnerům, za zavřenými dveřmi a jenom po podepsání NDA. Takže se na nějaká UE4 videa ještě moc netěšte.

Nejnovější články