Pražské derby na konzoli. Sparta a Slavia se utkaly ve FIFA 20
zdroj: www.slavia.cz

Pražské derby na konzoli. Sparta a Slavia se utkaly ve FIFA 20

11. 5. 2020 15:40 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Fotbalová sezóna je kvůli pandemii koronaviru pozastavená a kdo ví, jestli vůbec bude možné ji dokončit. Co mezitím dělají kluby, jejichž hráči spolu ani nemůžou trénovat? Zaměřují svou pozornost na esport. Zatím největší událostí se stalo virtuální derby Sparty a Slavie ve Fifě 20, kde se střetli hráči, esportovci i slavní fanoušci obou velkoklubů.

Charitativní virtuální klání v novém ročníku FIFA 20 dopadlo lépe pro Spartu, která Slavii deklasovala 6:2 na zápasy a maličko si spravila chuť po chudých letech, kdy nad svým sokem ve skutečném derby nezvítězila už desetkrát. Za sešívané zvítězili pouze bývalí hráči – Alex Král porazil Juraje Kucku 3:0, Tomáš Jablonský otočil zápas proti Jiřímu Kladrubskému a zvítězil 3:1.

Ostatní kategorie ovšem patřily sparťanům. V souboji současných hráčů porazil Adam Karabec Petara Musu a Adam Hložek si poradil s Lukášem Provodem. Sparťanští talenti tedy jednoznačně předčili slávistické mladíky. Hložek je mimochodem dobrým hráčem ve Fifě hned dvojnásobně – jednak s gamepadem v ruce, jednak ve formě svého virtuálního avatara, který je jedním z nejlepších talentů ve hře.

Za své oblíbené kluby si zahrály i celebrity. Sparťané Jakub Štáfek a David Novotný porazili slávisty Bena Cristovaa a Vojtu Kotka. Kotek se stal největším otloukánkem celého derby, protože Novotný ho nekompromisně rozdrtil 6:1.

Sparta dvakrát zvítězila i v zápasech profesionálních esportovců, kde Emerickson a The Johny předčili RIIJKa a kobbycz, vždy o jediný gól až v prodloužení.

Vidět skutečné derby se nám asi jen tak nepoštěstí, ale na to virtuální se v plné parádě můžete podívat na Twitchi nebo třeba v krátké reportáži České televize. Je skvělé, že oba kluby kromě svých fanoušků potěšily i zdravotní sestry, v jejichž prospěch bylo vybráno více než milion korun.

Nejnovější články