Podezřelý ban za lootování ve Star Wars: Old Republic
zdroj: tisková zpráva

Podezřelý ban za lootování ve Star Wars: Old Republic

2. 1. 2012 15:15 | Téma | autor: levis |

Vydává se to za první skandál ze světa Star Wars: The Old Republic, ale to popravdě řečeno jenom proto, že první pracovní den letošního roku se v herním světě nic pořádného neděje. Jeden z hráčů onlinovky prý od EA dostal o víkendu dopis, v němž mu moderátoři banují účet za to, že lootoval předměty, zbraně a brnění z Loot Containerů na planetě Ilum, které byly nad jeho dosaženou úrovní. Hráč podle moderátorů porušil pravidla a proto byl jeho účet zabanován.

Kritici na fórech upozorňují, že jde o vinu designérů, kteří mají přístup k lokacím typu Ilumu hráčům pod 50. levelem jednoduše zakázat, ne je trestat v případě, že se do kýžených míst legitimním způsobem dostanou.

Jiní se pozastavují nad tím, že by zaměstnanci BioWare psali s gramatickými chybami nebo poslali email s jiným designem, než je jejich typické černé pozadí bez jakýchkoliv obrázků. Podle těchto indicií je celý mail vymyšlený a kauza vycucaná z prstu.

Také komentátor serveru Rock, Paper, Shotgun upozorňuje na absurditu domnělého banu. "Pokud je tenhle email skutečný, jde o ten nejtrapnější ban, jaký kdy EA někomu udělili," tvrdí. Také on ale pochybuje o autenticitě emailu, už proto, že zaměstnanec EA planetu Ilum nesprávně píše s dvěma l, nedělá mezery mezi slovy či neuvádí základní informace, jako třeba délku trvání banu.

Ozývají se také názory, že ban je skutečný, ale nebyl udělen za obyčejné lootování. Hráč měl využít bugu známého jako "flip exploit", kdy si členové dvou soupeřících stran ve hře záměrně vyměňují kontrolu nad územím, aby nechali respawnovat všechna lootovací místa a tím získali přístup k prakticky neomezenému přísunu peněz.

Nejnovější články