Respawnu se potvrdilo, co jsem říkal od začátku. Pro hráče nejatraktivnější jsou módy Hardpoint (obsazování bodů) a Attrition (Team Deathmatch), zatímco zbylé poutají pozornost výrazně menšího počtu zájemců. Tvůrci vysvětlují rozhodnutí vylistovat CtF a Pilot Hunter následovně: „Máme skvělou a opravdu velkou komunitu PC hráčů, kteří hrají hlavně Attrition a Hardpoint. Capture the Flag a Pilot Hunter nejsou módy, které by hráči pravidelně hráči a museli tak v lobby čekat dlouhou dobu, než se jich sešlo dost. A to nebyla bůhvíjaká zábava. Chceme zajistit, aby ve hře byl pouze zábavný obsah a připojování k zápasům bylo snadné.“
Oba módy nemizí ze hry úplně. Jsou k dispozici skrze herní variantu Variety, která rotuje všechny dostupné herní módy. Navíc se Respawn zaklíná, že v rámci vývoje nových modů se podívá i na tyto dva a zkusí je pozměnit, aby byly atraktivnější, takže se s jistotou ještě vrátí.
zdroj: Archiv
Ale i s vědomím, že někdy mohu na CTF a PH narazit ve Variety považuji rozhodnutí tvůrců za chybné. I když jsem Pilot Hunter prakticky nehrál, Capture the Flag byl mód, který díky specifikům Titanfall disponoval zajímavou atmosférou a oproti jiným střílečkám originální hratelností. Ano, občas to byl chaos na kolečkách, ale po zhruba deseti zápasech v Hardpoint jsem si rád odskočil k něčemu zcela jinému a pořád zábavnému jako je Capture the Flag. Třeba jen na jeden či dva zápasy, ale byla to možnost volby, kterou nyní nemám.
Klidně bych si u kávy a knížky počkal pět, deset minut s tím, že si pak zahraju přetahování o vlajky. Někdy mě třeba to čekání přestalo bavit, ale měl jsem možnost. Při hraní Variety dostanu módy náhodně, ne ve chvíli, kdy na ně mám chuť.
Chápu rozhodnutí Respawn, kteří nechtějí mít dlouhé čekání v lobby jako černou skvrnu na tváři rychlého „klik, klik, klik, hraju“ stylu Titanfall. Ale sebrat módy i těm, kteří si klidně v té lobby počkají, vytváří na reputaci hry a jejich tvůrců stejně výraznou kaňku. Tím spíše, že Titanfall potřebuje vehnat čerstvou krev do žil novým obsahem a ne přijít o jednu celou ruku.