Oficiálně: produkce NFS filmu začne na začátku příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Oficiálně: produkce NFS filmu začne na začátku příštího roku

22. 6. 2012 16:27 | Téma | autor: Adam Homola |

Po nedávných nepotvrzených spekulacích to tu máme oficiálně, černé na bílém. EA se dohodla s filmovým studiem Dreamworks, které koupilo práva na zfilmování Need for Speed. O scénář se postarají bratři George a John Gatinsové a na režisérskou stoličku usedne Scott Waughn, který natočil vojenský Act of Valor. Bratři scénáristé pak mají na svědomí filmy Real Steel, Flight nebo třeba Dreamer. Produkce filmu by měla začít už na začátku příštího roku s tím, že do kin by se měl snímek dostat v roce 2014.

Film nebude založený na konkrétním Need for Speed titulu, ale má být věrný duchu série a má vycházet z automobilové kultury sedmdesátých let (20. století). O hercích ani rozpočtu zatím nepadlo ani slovo, na to je příliš brzy. Žádné velké hvězdy takový film ale nutně nepotřebuje, stačí vyhmátnout nějakého méně známého sympaťáka, řádně slizkého záporáka, pár lepých děv, pořádně to promíchat a navrch přihodit pár sexy auťáků. Hlavně dobrou hudbu, svižný střih a to by bylo, aby to nebylo.

V tiskové zprávě se samozřejmě obě strany plácají po zádech a jsou nadšené, to není nic nového. Zajímavé je, že EA mimo jiné tvrdí, že “příběh Need for Speed her udržuje hráče na okraji židlí,” což je přinejlepším dost úsměvné. Jakoby snad šlo v nějakém NFS o příběh. Ale budiž.

Zajímavější je, že si do tiskovky procpal svoji větu i Steven Spielberg, který studio Dreamworks spoluzakládal a do tvorby filmu bude asi trochu kecat: “Jsem nadšený, že se budu moct na filmu kreativně podílet s Johnem a Georgem Gatinsovými a s mými partnery z EA. Společně dáme dohromady fascinující scénář podle epické hry, která je pro plátno přímo stvořená,” prohlásil nadšeně legendární režisér.

Vypadá to, že by mohl být Need for Speed film v dobrých rukou. Neznámého a nepříliš zkušeného režiséra bych předem neodsuzoval. Ostatně podívejte se na Justina Lina. Nejdřív natáčel bůh víc co. Pak režíroval The Fast and the Furious: Tokyo Drift, které nebylo vůbec dobré. Pak ho nějakým zázrakem pustili k režii čtvrtého dílu Fast & Furious a to už bylo dobré. A pětka, Fast Five, je dokonce parádní a hlavně vydělala hromadu peněz. Justin Lin teď točí další díl Fast and Furious a prý bude točit i pátého Terminátora, údajně s Arnoldem. Tomu říkám kariérní progres!

Scott Waughn by tak mohl být dobrou volbou. Pokud si ho navíc pohlídá třeba i samotný Spielberg, tak by to nemuselo dopadnout vůbec špatně. Akčních automobilových filmů moc není a Fast and Furious by menší konkurence neuškodila. Abych to nadšení ale trochu zchladil, vzpomeňte si na film Prince of Persia: The Sands of Time. Kolem něj se také motali talentovaní herci, nadaní filmaři měli štědrý rozpočet a jak to dopadlo. Žádný zázrak to nebyl.

Trailer na film Act of Valor od režiséra Scotta Waughna

Nejnovější články