Na Windows Store se objevily falešné verze řady her včetně Darkest Dungeon či Euro Truck Simulator 2
zdroj: tisková zpráva

Na Windows Store se objevily falešné verze řady her včetně Darkest Dungeon či Euro Truck Simulator 2

23. 2. 2015 12:36 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Na "manažerské RPG" Darkest Dungeon se těšíme snad všichni a pokud ne, určitě jste nečetli naše první dojmy, případně neviděli náš gamesplay. Hra je stále ještě ve vývoji (early access verze je v prodeji na Steamu), ovšem tvůrci z Red Hook Studios varují, že se někdo snaží podvodně prodávat hru na Windows Game Store, aniž by o tom sami něco věděli. Logicky tak podnikají kroky ke stažení nelegální verze Darkest Dungeon z Windows storu a zároveň varují potenciální zákazníky, aby si dávali pozor.

Jak se zdá, někdo se rozhodl na Steamu populární hru využít k vlastnímu obohacení. Na Windows Game Store stojí 4 dolary, má podezřelou velikost 2 MB a titul distribuuje Balaji Chowdary. Jde o běžné indické jméno, pod kterým se na Windows storu podvodně prodávají i LEGO Batman 3: Beyond Gotham a řada českých her včetně Euro Truck Simulator 2.

Darkest Dungeon na Windows storu je podvodná distribuce, za kterou rozhodně nestojí Red Hook Studios, a nejspíše si za 4 dolary koupíte i velmi podezřelý prográmek.

Tyler Sigman ze Red Hook varuje na Twitteru varuje před nákupem hry na Windows storu a dodává, že se snaží se zástupci distribuční platformy spojit. Momentálně nabádá všechny, aby zde opravdu hru nekupovali, protože jediné oficiální distribuce jsou skrze Steam a Humble Bundle. „Zatím o tom nikdo neví, ale snažíme se to zastavit, než se celá situace zhorší," vysvětluje Sigman.

zdroj: Archiv

Je logické, že se studio podvodné distribuce hry bojí, protože může poškodit dobré jméno hry i tvůrců. Uživatelé, kteří si Darkest Dungeon od podvodníka koupí, a zjistí, že jim hra nefunguje, se nejspíše vydají svůj problém řešit na oficiální stránky (a to bude ještě ten lepší případ). Trochu zarážející je, že Microsoft zjevně polevil ve standardech kontroly titulů, které se na Windows storu objeví.

Riziko ani tak nehrozí hráčům, kteří „se vyznají“ a pochopí, že cena je příliš nízká a velikost hry absurdní. Hrozí spíše hráčům, kterým se prostě při brouzdání webem zalíbí koncept (byť je psaný otřesnou angličtinou z překladače), nebo o hře slyšeli a nyní ji vidí ve storu za pár šup. Právě tito hráči by mohli být z koupě bůhvíčeho nepříjemně překvapení.

Nejnovější články