Mod pro Dragon Age: Origins opravuje skoro 800 chyb a otvírá nové možnosti
zdroj: tisková zpráva

Mod pro Dragon Age: Origins opravuje skoro 800 chyb a otvírá nové možnosti

22. 1. 2019 8:45 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

RPG od kanadského studia BioWare Dragon Age: Origins vyšlo už v roce 2009 a mnozí ho považují za jedno z nejlepších RPG všech dob. Důkazem budiž zájem fanoušků po deseti letech od vydání, který mu projevují třeba obsáhlými modifikacemi. Jedna z nich opravuje 790 chyb a k tomu otevírá spoustu schovaných možností zapomenutých ve skrytých souborech hry, které se do plné verze neprobojovaly.

První verze Qwinn’s Ultimate DAO Fixpacku vyšla v červnu 2017, poslední update je z loňského listopadu. Opravené chyby potěší, zvlášť když je jich skoro 800, ještě víc ale potěší ta spousta obsahu, který původní autoři ze hry vyškrtli zřejmě kvůli nedostatku času a/nebo peněz. Naštěstí tam ale pro digitální detektivy zanechali dostatek stop.

zdroj: Archiv

Mod tak odemyká celou řadu nových dialogových voleb a možností: nově se třeba můžete ošklivě rozejít s Lelianou a Zevran s Morrigan budou na ukončení romance reagovat adekvátně v závislosti na úrovni vašeho vztahu. Máte také možnost Morrigan udat templářům coby uprchlou čarodějnici a úkol s její dračí matkou Flemeth má vícero možností řešení.

Dočkáte se taky opraveného kodexu nebo díků, pokud z Alistaira neuděláte krále, a můžete získat 13 různých předmětů, které předtím z různých důvodů získat nešly. Kompletní seznam úprav a oprav si můžete přečíst na příslušné stránce na Nexus Mods.

Autor Paul Escalona zdůrazňuje, že Dragon Age: Origins neopravuje podle sebe, ale podle toho, jak hra zřejmě měla doopravdy fungovat. Neřeší tak třeba bojový systém, který mnoha hráčům sice nevyhovuje, ale byl takhle nadesignovaný, ani problémy s texturami a grafikou.

Nejnovější články