Milla Jovovich si zahraje v chystaném filmu podle Monster Huntera
zdroj: tisková zpráva

Milla Jovovich si zahraje v chystaném filmu podle Monster Huntera

14. 5. 2018 14:42 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Tak tu máme dalšího kandidáta na zbabranou šanci. Je obtížné nebýt v případě filmových adaptací her pesimistou. Historie nás zkrátka naučila, že ve většině případů jde o naprosté propadáky, zatímco v těch lepších sotva o dobré filmy. Předpovídat zářnou či temnou budoucnost chystanému Monster Hunterovi sice nemůžeme, ale z dosavadních informací lze leccos vytušit.

Předně se počítá s Millou Jovovich, hlavní hvězdou zombie série Resident Evil. Ta se zde nevyskytuje náhodou. Jak Resident Evil, tak Monster Hunter jsou díla Capcomu. Obě filmové adaptace má na starosti německé studio Constantin Film, obě píše a zároveň režíruje Paul W. S. Anderson, obě se točí v Kapském městě a obě tedy hostí stejnou svůdnou herečku.

Z toho si můžete udělat přibližný obrázek o Monster Hunterovi. Pokud se Anderson vyloženě neutrhne ze řetězu, pak se můžete těšit na jeho klasickou velkolepou akci plnou speciálních efektů, což je přesně to, co bych od zfilmovaných gigantických monster očekával. Ale stejně tak hrozí plytký příběh, který snadno může sklouznout k pouhému „sledování stopaře snažícího se ochránit vesnici před T-Rexem“.

zdroj: Archiv

Ale kvůli příběhu bych se do kina stejně nehrnul. Ostatně, na Jurský svět jde člověk také jen kvůli uvěřitelným monstrům a napínavé akci. Jenže toho se v případě Monster Huntera bojím nejvíc. Spolu s oznámením se totiž dozvídáme i rozpočet filmu, který činí 60 milionů dolarů.

V kontextu jednotlivých filmů série Resident Evil jde o velice podobnou částku a efekty tam rozhodně nevypadají špatně. Nicméně udělat tisíce zombíků z velice vzdáleného pohledu nemusí být tak náročné na divákovo oko, jako jedno gigantické monstrum honící se za hopsajícím lovcem, který navíc třímá sekyru velikosti člověka. Vyvarovat se v takovém případě opravdu okatému CGI asi nebude nic snadného.

Studio Constantin Film se rovněž nechalo slyšet, že z Monster Huntera hodlají udělat značku, tedy vícedílnou sérii. To se stává samozřejmě pouze v případech, kdy je film výrazně úspěšný. Vzhledem k šedesátimilionovému rozpočtu by to chtělo řádově stovky utržených milionů pro bezpečné zajištění dvojky.

Je otázka, jaký úspěch film čeká na západních trzích, kde série není zrovna profláknutá. Letos s tím trochu zamával přelomový titul Monster Hunter: World, jehož se celosvětově prodalo na 7,5 milionu kusů a stal se tak historicky nejprodávanější hrou Capcomu. Pokud se ani tak o velké zisky nepostará Amerika s Evropou, Asie by si na takovém bijáku mohla pořádně smlsnout.

U mě převládá zvědavost, kterou doprovází velké obavy. Monster Hunter: World mě příjemně překvapil a Jurské parky a světy považuji za kvalitní popkornovou zábavu. Jejich spojením může vzniknout něco bombastického, ale byl bych si mnohem jistější, kdyby se tohoto nelehkého úkolu ujal někdo zvučnější s přístupem k větším penězům. Teď už jen zbývá otázka, kterým dílem se film hodlá inspirovat, pokud tedy vyloženě nepůjde vlastní cestou. Uvidíme.

Nejnovější články