Lords of the Eastern Reach je karetní deskovka na motivy RPG Pillars of Eternity
zdroj: tisková zpráva

Lords of the Eastern Reach je karetní deskovka na motivy RPG Pillars of Eternity

29. 5. 2015 11:19 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jeden z hlavních letošních RPG kousků Pillars of Eternity jistě oslovil většinu fanoušků tohoto žánru. Pokud vás oslovil i jeho svět, nejspíše zbystříte při zprávě, že dá vzniknout i deskové, respektive karetní hře s názvem Lords of the Eastern Reach. Její projekt se objevil na Kickstarteru a s více než měsíční rezervou dokázal získat požadovaných 30 tisíc dolarů. Takže nemusíte přemýšlet, zda hra bude, pokud se nic výjimečně nepokazí, bude.

Ačkoliv ji její tvůrci označují za karetní hru, Lords of the Eastern Reach je hybrid mezi deskovkou a rozhodně nejde o ryze karetní záležitost, kde potřebujete jen karty. Na definici ale zase tolik nezáleží, důležitější je, že tým Zero Radius Games prý má už nějaké zkušenosti s tvorbou podobných her a v čele vývoje stojí Chris Talor, který patří k třem hlavním designérům prvního Falloutu. Což o jeho schopnosti dělat karetní hry mnoho neříká, ale stejně je to velké plus.

Významnější plus je ovšem fakt, že na hře spolupracuje i Obsidian a samozřejmě poskytne i vizuální podklady. Výsledkem je, alespoň z toho, co je vidět, opravdu nádherně ilustrovaná hra a srdce fandy Pillars of Eternity zaplesá při pohledu na známé obrázky, třeba hrdiny, které měl v partě. Vizuálně vypadá hra vážně skvěle a na úrovni, jakou byste čekali spíše u profesionálních výrobců tohoto typu her jako třeba FFG.

lords of the eastern reach zdroj: tisková zpráva

Co se týče systému, Lords of the Eastern Reach jsou o budování vašeho vlastního impéria, kdy stavíte budovy, staráte se o zdroje představované žetony a stavíte armádu, respektive družinu, s níž následně můžete táhnout na jiného hráče a nebo do dungeonu. Ten představuje balíček karet, přičemž čímž hlouběji jdete, tím drsnější potvory na vás čekají. Celkově Lords of the Eastern Reach vypadá velmi sympaticky. Tím spíš, že se nesnaží o kopírování původního RPG, ale snaží se v místním světě stanovit vlastní pravidla a místo. Podívejte se na daný Kickstarter sami a posuďte, zda nestojí za investici.

Nejnovější články