Lokalizace Call of Cthulhu od Cenegy
zdroj: tisková zpráva

Lokalizace Call of Cthulhu od Cenegy

19. 4. 2006 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Navzdory faktu, že tento titul chyběl v jejím posledním release-listu, Cenega Czech dnes odpoledne oznámila záměr přinést na domácí trh akční adventuru Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth.

Možná kvůli špatně vyslovitelnému názvu, ale především díky opatření českými titulky bude pojmenována Volání Cthulhu. Na lokalizaci se v současné chvíli již pracuje, aby u nás hra mohla vyjít v červenci letošního roku (na Slovensku se o to postará Cenega Slovakia), přičemž o ceně ještě probíhají jednání.

    Těšte se na 1st person akční horor, založený na románech H.P.Lovecrafta. Hra kombinuje 3D akční prvky s adventurou. Příběh vás zavede do 20.let 19. století do vesnice Innsmouth. Hlavním hrdinou je policista Jack Walters, kterého po setkání s Cthulhu provázejí noční můry plné děsu a hrůz. Na vlastní pěst se tak vydává na dobrodružnou cestu za tajemstvím Cthulhu.
Naší recenzi Call of Cthulhu jsme publikovali minulý týden, ale nějakou tu čtenářskou bohužel zatím nikdo (z ve fóru nespokojených jedinců se skóre 62%) nenapsal. Pokud vyrazíte do světa, resp. na GameRankings, zjistíte, že žádný prestižní herní web ještě březnovou PC verzi nehodnotil, pouze Actiontrip (73%), GameShark (75%) a PC Zone UK (73%). Zato tu xboxovou, která vyšla už v říjnu 2005, rozebrali takřka všude a nešetřili tehdy s procenty - GameSpot (83%), IGN (82%), GameSpy (80%) - což alespoň částečně objasňuje, proč někdo mohl vytáhnout z kapsy dokonce devítku. Coby dobré čtivo ve srozumitelném jazyce doporučujeme podrobné recenze na sajtách Hry.sme.sk (80%, chválí originalitu, absenci stereotypu, rozmanitý design úrovní, bohaté možnosti znovuhratelnosti a dále zmiňuje nedodělaný stealth, naskriptované situace či herní dobu 10-12 hodin) a CzechGamer (75%, vytýká enormní množství chyb, nedohratelnost poslední úrovně, přehnané světelné efekty, nemožnost přeskočit rozhovory, kompenzaci chytrosti nepřátel jejich kvantitou atd.).
zdroj: PR

jd

Nejnovější články