Když bude dost peněz, vznikne 2D pokračování Longest Journey
zdroj: tisková zpráva

Když bude dost peněz, vznikne 2D pokračování Longest Journey

4. 3. 2013 18:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zatímco Ragnar Tørnquist sleduje, jak naskakují dolary na konto jeho kickstarterového projektu Dreamfall Chapters, sám má v hlavě jeden sen. Pokud by totiž projekt dosáhl na dva miliony dolarů, má v záloze připraven plán na vývoj Longest Journey Home, pokračování původního Longest Journey, v němž by se konečně s konečnou platností dokončil příběh April Ryan. Šlo by o klasickou 2D point-and-click adventuru ve stylu původní hry.


Na otázku proč se vlastně v případném Longest Journey Home vracet, odpovídá Tørnquist jasně: „Jsou zde dva rozdílné a oddělené příběhy. Mají rozdílný styl a zpracovávají rozdílná témata. Cyklus Dreamer je primárně o Zoe a je plně v 3D. Longest Journey je o April Ryan a je to tradiční 2D adventura. Pro nás bylo důležité udržet rozdíl mezi těmito dvěma příběhy“.

Dreamfall Chapters bude mít point-and-click funkčnost, ale Longest Journey Home by byla ryzí point and click 2D adventurou. Navíc by se vrátila samotná April a byl by dořešen její příběh. Samotná volba toho, že hrdinkou původní hry bude April, tedy žena, prý nebyla nějak cílená. Tvůrčí tým prý jen chtěl mít postavu, která by byla reálná a zapadala by do příběhu. Že z toho nakonec vyšla žena, byla prý jen shoda okolností a fakt, že Tørnquist raději píše ženské postavy. Nu a sázka na ženskost se vyplatila a vznikla silná a zajímavá postava.

Podle něj přitom není slabinou hry, když nemá jako hlavního hrdinu muže. „Nikdy jsem neměl pocit, že hry s ženskou hrdinkou mají menší komerční potenciál nebo jsou méně lákavé. Hráči reagují na zajímavé postavy. Nestává se, že by nehráli hru, protože má postava špatné pohlaví. Nevěřím tomu. Pokud hráči nemají rádi hlavní postavu, je to tím, že není zajímavá, je špatně napsaná a nadesignovaná, a ne proto, že nemá prsa nebo penis. Myslím, že vývojáři hráče podceňují. A možná se podceňují i hráči“. Inu, něco na tom bude...

Longest Journey Home je pořád hudbou daleké budoucnosti. Do konce projektu Dreamfall Chapters zbývá pět dnů a ještě by bylo třeba osm set tisíc dolarů. Ale třeba se objeví nadšený mecenáš nebo v posledních dnech přijde klasická velká vlna investujících. Pro fandy Longest Journey i Tørnquista jde o záblesk naděje.

Nejnovější články