Jamauči neví, zda Gran Turismo 6 bude na PS3
zdroj: tisková zpráva

Jamauči neví, zda Gran Turismo 6 bude na PS3

25. 11. 2010 10:45 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Páté Gran Turismo se slávou konečně dorazilo k hráčům a už se pilně pracuje na šestém dílu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Žádné informace zatím nemáme, ale klíčová postava celého Gran Turisma, Kazunori Jamauči potvrdil, že vývoj je v plném proudu. Jenže otázka toho, zda bude hra ještě na PS3 zůstává více než otevřená.

„Před deseti lety bylo jednoduché předvídat co bude za tři roky. Dneska už to prostě nejde. Nevíme co se stane za tři roky, jaká bude situace“, vysvětluje Jamauči a je vcelku jasné kam tím míří. Spekulace o mytické, dosud neoznámené PlayStation 4 stále bublají (s trochou nadsázky od uvedení PS3 na trh) a Jamauči už vidí, že by teoreticky mohl vývoj dospět do fáze, kdy bude potřebovat novější hardware, ostatně už se i vyjádřil o tom, že by pro všechny své představy a hlavně jejich realizaci potřeboval ještě výkonnější konzolku.

Navíc je jasné, že má se sérií velké plány. „Ano, hra má ještě pár much, ale budou vycházet online updaty, každý týden, dokud to bude potřeba. Budou žebříčky a zabudujeme i matchmaking, je to otázka času. Navíc tohle není nějaké velké finále, tohle je začátek nové éry Gran Turisma“.

Vraťme se ovšem ještě k prohlášení o třech letech. Pokud se podíváme ne neustálé odklady pátého dílu, budí to trochu obavy, aby šestka opět nespadla do spirály nekonečných odkladů a neprotáhla se na symbolických šest let. Na druhou stranu, je hezké vidět člověka, který se nespokojí jen tak s něčím a je až pedanticky perfekcionistický.

Nejnovější články