Jak jsem se naučil nemít rád speciálky Assassin's Creed III
zdroj: tisková zpráva

Jak jsem se naučil nemít rád speciálky Assassin's Creed III

18. 7. 2012 16:23 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Už jsem to naznačoval v březnu, kdy vyšly první pořádné informace o speciálních edicích Assassin's Creedu III. Tedy to, že tak nějak popírají samotný smysl sběratelských edic - mít všechny bonusové věci, ať už ve formě pevné (aneb „kraviny, na které se práší, ale musím je mít“), nebo digitální (aneb „mise, která není tak klíčová a skin, který mne vlastně moc nezajímá, ale musím je mít“). Protože ať už si pořídíte jakoukoliv edici téhle hry (a že je jich požehnaně), nikdy, opravdu nikdy nebudete mít všechny předměty a bonusový obsah. Což vás nejvíce praští do očí, když si prohlédnete tohle video, které představuje Freedom Edici a její obsah.

zdroj: Archiv

Na Rock Paper Shotgun si dali tu práci a nashromáždili info o všech edicích, které se na PC i konzolích objeví a porovnali, co vše v daných kouscích (ne)bude - a situace je ještě mnohem horší, než jsem v březnu a posléze v květnu, kdy byla oznámena UbiWorkshop Edice, myslel. Osobně jsem byl donedávna fanda speciálních edic (dokud to nedošlo do momentu, kdy se pro ty kraviny na které se práší není kam hnout) a třeba taková encyklopedie k celé sérii je zatraceně pěkná knížka a jedna z věcí, kterou si i reálně užijete a ne, že ji jen postavíte na poličku. Vracíte se k ní, pročítáte si ji, kocháte se krásnými malbami.

Když se ale dívám na šílenou spleť speciálek k Assassin's Creed III, vím, že skončím u té nejobyčejnější a nemyslím si, že budu sám. Kdy totiž existovaly jen jedny speciální edice, velcí fandové si ji pořídili, normální hráči si koupili základní a byl klid, obě strany byly spokojené. Pak přišla DLC. Některé edice měly tohle, jiné tohle, další předobjednávka tohle. To už člověku trochu leze na nervy, ale většinou se bonusy objevily ve formě placených DLC, takže jste si mohli časem dokoupit věci, o které jste měli zájem. Pravda, někdy už jste měli hru dohranou, ale to je asi jen důkaz toho, že jste „Brokovnici Médi Bédi“ fakt nepotřebovali.

Ale teď je tu tenhle absurdní chaos. Vím, že nebudu platit za dvě speciálky, abych měl jak sošku Connora (no, já ji vlastně nechci, ale...), tak i druhou edici zmíněné encyklopedie. Soška je totiž jenom ve Freedom Edici a encyklopedie zase jen v UbiWorkshop edici. Možná se mi ale bude líbit ten medailon na řetízku... no jo, ale ten je zase v Join or Die edici, kde zase není ani soška, ani encyklopedie... Takže, víš co, milé Ubi? Já si prostě pořídím normální edici, přežiju to bez speciálních misí a třeba časem ta encyklopedie vyplave na nějaké aukci.

Kdyby vyšla ultimátní edice, asi bych si ji pořídil. Pokud vyjdou tři naprosto odlišné, a to nepřihlížím k DLC, tak neutratím ani korunu navíc. Pokud tohle udělá větší množství lidí, bude to od Ubisoftu neprozřetelný krok. Jenže já ani na chvilku nepochybuji o tom, že se díky rozložení trhu najdou zájemci pro všechny edice a předobjednávky a tohle tříštění obsahu se nakonec nějakým způsobem osvědčí. Ach jo.

Smarty.cz

Nejnovější články