Historické video z Total War: Attila vypráví příběh Karla Velikého
zdroj: tisková zpráva

Historické video z Total War: Attila vypráví příběh Karla Velikého

23. 12. 2015 16:30 | Téma | autor: Honza Konfršt |

U příležitosti nedávného vydání DLC Age of Charlemagne pro Total War: Attila si studio Creative Assembly pozvalo historika a archeologa Dr. Paula Harrisona, aby ve stručnosti představil dobu, ve které se DLC odehrává a přiblížil též postavu franckého krále a římského císaře Karla I. Velikého.

Video se zabývá nejenom úspěchy tohoto panovníka, kterému se přezdívá Otec Evropy, ale připomíná i kontroverzní kroky během jeho vlády - masové popravy vězňů a likvidace odpůrců. Na druhé straně se však pod jeho vládou stal západ Evropy vzdělanější a vydal se na cestu k osvícenství.

Pokud hrajete Total War: Attila, chystáte se na DLC Age of Charlemagne, ale zároveň nejste v historii tolik zběhlí, krátké video vám připomene všechno podstatné. A jen pro informaci, recenzi DLC nabídneme v průběhu svátků.

Samotná náplň přídavku začíná v roce 768 našeho letopočtu a nabídne na pět desítek provincií říkajících si o ovládnutí. K tomu také autoři přidávají obměny herních mechanismů a navrch řadu nových dobových jednotek. Mezi ty patří například noblesní rytíři pocházející z řad bohatých válečníků, jež byli loajální právě Karlovi Velikému. Pořizovat přitom můžete již nyní, a to takže na Steamu – přídavek vyšel již 10. prosince.

Nejnovější články