Hernímu Geraltovi je už 6 let a prodal 6 milionů kusů
zdroj: tisková zpráva

Hernímu Geraltovi je už 6 let a prodal 6 milionů kusů

25. 10. 2013 14:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Kdo by to byl řekl, kam až to ze začátku studio ze sousedního Polska může za pár let dotáhnout. Zaklínače nikdo v Americe moc neznal, ale v Evropě se chlapci z CD Projekt RED se svými povedenými RPGčky chytili. A to takovým způsobem, že příští rok vyjde pořádně ambiciózní a velký třetí Zaklínač s otevřeným světem. A zatímco se Todd Howard klepe strachy, vývojáři Zaklínače oznámili, že videohernímu Geraltovi je už šest let. A za tu dobu prodal hezkých 6 milionů kusů.

Cifra šesti milionů prodaných kopií neplatí jen pro jedničku, ale počítá se do ní také Zaklínač 2: Vrahové králů. Což je moc pěkný základ pro trojku, která by se měla dostavit někdy v příštím roce. Tvůrci v tiskové zprávě samozřejmě děkují hráčům prakticky v každém odstavci a upozorňují na fakt, že komunita kolem jejich her pořád roste a Xbox 360 verze dvojky se v Evropě dostala do edice “Classics”. Parádní úspěch pro malé polské studio.

“CD Projekt RED byl postavený na myšlence toho, že se vždycky vyplatí dát hráčům víc. Od samotného počátku naší cesty jsme razili přístup vzájemného dialogu s hráči, který je důležitý a může klidně s naším byznysem pořádně zamotat. Doufáme, že s námi zůstanete i v následujících letech a budeme tyhle změny dělat společně,” řekl v tiskové zprávě Adam Badowski, šéf studia.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pěkná slůvka ale nejsou tím jediným, co z CD Projektu vypadlo. Studio taky vydalo pěknou infografiku o Zaklínači. Na ni se můžete podívat nahoře, ale za vypíchnutí určitě stojí třeba ocenění - první dva díly mají na kontě už 279 cen a trojka, i když zatím ještě nevyšla, získala už 79 ocenění. Pěkný je taky počet konců: v jedničce to byly 3, ve dvojce 16 a trojka nabídne rovnou 36 různých zakončení.

A jako takovou pěknou třešničku na dortu ještě udělali grafici hezký plakátový obrázek Geralta, kterak stojí před velkou šestkou, seskládanou z monster a z jeho soubojů:

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články