„Hackerská“ skupina shodila servery PSN, PlanetSide 2 a další
zdroj: tisková zpráva

„Hackerská“ skupina shodila servery PSN, PlanetSide 2 a další

2. 1. 2014 10:28 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Není nad to se pořádně bavit. Někdo si rád čte, někdo se dívá na filmy, další hraje hry, většina dělá tohle všechno střídavě. Nu a pak jsou lidé, kteří potřebují léčit své komplexy škoděním ostatním. Nově se své pětiminutové internetové pseudoslávy dožaduje „hackerská“ skupinka DERP, která se soustředí na DDoS útoky, jimiž přetěžuje servery svých cílů.

Před novým rokem alespoň na chvíli shodila třeba League of Legends, Hearthstone: Heroes of WarCraft a nebo třeba stránky EA.com. Nově se pak vrhli na PlanetSide 2, která ovšem sdílela servery i s PSN a nebo DC Universe Online, které následně spadly také.

Kromě toho byly minimálně na chvíli zahlceny servery hostující stránky EverQuest.com, Minecraft.net a jako perlička i stránky severokerejské tiskové agentury KCNA. Je třeba říci, že většinou šlo o krátkodobé výpadky, kterých si velká část hráčů daných titulů ani nevšimla, nicméně pokud si zrovna v tu chvíli, ve svém volnu, chcete danou hru zahrát a ona kvůli problematickému pocitu méněcennosti některých jedinců nefunguje, naštve to.

Takže až příště nepojede nějaká vaše hra, případně se nepůjde dostat na její stránky, někdo se třeba zase cítí být nedoceněný. Někdy se podobné akce a skupiny zaštiťují snahou na něco upozornit, před něčím varovat či snad provést pochybnou odvetu. DERP to ale prý dle svých slov dělá „pro zábavu“.

Nejnovější články