Diablo III je pod útokem pirátů vykrádajících účty
zdroj: tisková zpráva

Diablo III je pod útokem pirátů vykrádajících účty

22. 5. 2012 11:01 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Dalo se to čekat. Kombinace velké hry od Blizzardu, velké hry, která neustále využívá...

Dalo se to čekat. Kombinace velké hry od Blizzardu, velké hry, která neustále využívá servery a velké hry, ve které se točí peníze, to je prostě příliš velké lákadlo, než aby po něm internetoví zloději neskočili. Když se podíváte na fóra Diablo III, najdete nemálo lidí, kteří přišli o zlato, vzácné předměty (ve firmě takovou oběť máme), a když je něco hodně špatně, o celé účty. Spekuluje se, že velmi nepříjemná nedělní odstávka evropských serverů souvisela právě s tímto problémem.


Pro Blizzard to není nic nového. „Když se podíváme do minulosti, každá nová hra, včetně expanzí pro World of Warcraft, má za následek zvýšení počtu zkompromitovaných účtů – a přesně to se teď děje s Diablo III. Chápeme, jak moc frustrující to může být, stát se obětí takové krádeže a vězte, že jsme plně a neustále odhodláni chránit hráčské účty na Battle.net, jak to je možné.“ Problém je v tom, že zjevně nebyli ušetřeni ani lidé obzvláště opatrní, kteří si pořídili autentizátor.

Autentizátor si můžete buď pořídit za šest a půl dolaru (nicméně je to prý výrobní cena, takže na tom Blizzard nic netrhne), nebo je přístupný jako aplikace na mobil zdarma. Když se tedy objevily první stížnosti na zcizení účtů, hned se našlo několik bystrých a soucitných hlav, které jen odvětily, že si měli pořídit tuhle hračku, která zvyšuje bezpečnost účtu.

Ale jak se zdá, někteří přišli o účty či jejich obsah i když měli tento typ zajištění. Zdrojem úniku jsou pravděpodobně keyloggery, díky nimž se daří zlodějům vykutat klíčová data k účtu. Nejčastěji se tak prý vydělává v Číně, ale okradené to nemusí moc trápit, odkud jejich konkrétní zloděj přišel.

Rada? Co největší opatrnost s loginem, autentizátor na aplikaci také neuškodí a... znovu, co největší opatrnost: dávat si pozor, kde brouzdáte, co si do počítače pouštíte, jaké heslo používáte a podobně. Holt jsme v době, kdy internetové spojení vládne světu a vede i k pokroku a vynalézavosti v oblasti internetového zločinu. Pro klid vašich duší je však třeba uvést, že Blizzard krádeže penízků i vybavení řeší velmi rychle vrácením všeho ukradeného, jak jsme se sami přesvědčili. Do půlhodinky po vyplnění ticketu bylo všechno zpět na svém místě i s malým bonusem.

Nejnovější články