Diablo III aukce se rozšiřují o prodej a nákup zlata
zdroj: tisková zpráva

Diablo III aukce se rozšiřují o prodej a nákup zlata

13. 7. 2012 16:50 | Téma | autor: Adam Homola |

Už ne jen výzbroj a výstroj. Stále asi trochu kontroverzní aukce v Diablo III se pořád rozšiřují a po nedávném přírůstku craftovacích materiálů, tréninkových stránek, designů na drahokamy a plánů pro kováře tu máme další věc, tentokrát řádně velkou - samotné herní zlato. S tím teď můžete volně obchodovat v aukcích za reálné peníze, jak oznámil Blizzard na oficiálních fórech. To znamená, že si za skutečné peníze můžete nakoupit herní zlato, nebo naopak můžete herní zlato prodávat a rýžovat z toho prachy. Možnost nakupovat/prodávat zlato má zatím pouze region Americas, ale bez pochyby se to brzy rozšíří i do Evropy a dál na východ.

Byl to logický krok, protože v každé hře, kde to dává alespoň trochu smysl, k prodeji herní měny dochází. A nejen u Blizzardu. Na různých (většinou MMO) hrách se takto přiživují všelijaké existence a rozhodně to není jen výsadou čínských farmářů, je to prakticky všude. I u nás. Samozřejmě opět platí, že Blizzard má z prodeje zlata, stejně jako všeho ostatního, určité procenta.

Když budou vývojáři banovat cheatery tak agresivně, jako to dělali ve všech svých hrách doposud, otevírá se pro Blizzard další slušná možnost výdělku. Prodej zlata do World of WarCraft je nemalý byznys, na kterém se dá i docela dobře vydělat. Když si tohle Blizzard v Diablo III pojistí a všichni pojedou přes oficiální aukce, mohl by z toho být pěkný vedlejší příjem.

Chvílemi to skoro až vypadá, že Blizzard ve StarCraftu II a Diablu III opatrně testuje nějaké “nové” techniky a postupy, které, pokud se osvědčí, může v rozšířené formě nasadit do Titana a znovu tak posunout hranice MMO trhu dál, jako tehdy v roce 2004. Jen škoda, že Blizzard na 99 procent nebude zveřejňovat své zisky z aukcí v Diablu III, rád bych si něco takového přečetl. Třeba se ale dočkáme při další zprávě pro investory.

Kolik jste už na Diablo III aukcích vydělali vy?

Nejnovější články