Dan Vávra popisuje dění ve Warhorse po úspěšném Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Dan Vávra popisuje dění ve Warhorse po úspěšném Kickstarteru

3. 4. 2014 19:30 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Pokec s vývojáři Star Citizen, (ne)podepisování nových smluv, šance na vydání hry na konzolích a třebas i řešení daní – tak ve zkratce Dan Vávra popisuje dění kolem Kingdom Come: Deliverance měsíc po úspěšné kampani na Kickstateru. A ve stylu sobě vlastním tak učinil v blogpostu delším než cesta do práce.

Nejprve ze všeho si prý vývojáři odbyli nějaké vedlejší záležitosti (vztahy, rodinu, daně a takové zbytečnosti), následně se sekli na příjemné části každého PR, totiž rozhovorech a návštěvách novinářů, mimo jiné i z časopisu Forbes. Hráče bude asi spíše zajímat, že během měsíční pauzy do Warhorse konečně došly devkity konzolí od Sony a Microsoftu, ačkoliv zatím není jisté, jestli Deliverance skutečně na konzolích vyjde.

Stále nejisté je i plánované pokračování crowdfundingu skrze webshop na webu Warhorse. Hráči by mohli peníze poslat Warhorse přímo přes PayPal, žel bohu prozatím se však i v tomto vyskytly nečekané komplikace spíše právního charakteru. Prý je však celá záležitost na hranici dokončení a webshop by měl fungovat během pár dnů.

warhorse zdroj: tisková zpráva

V druhé částí se Vávra rozhovořil o gigantické párty a nudných jednáních na sanfranciském GDC, konkrétněji nad hledáním distribuční smlouvy pro šíření hypotetických fyzických kopií. A tak se objevují anonymní popisy jednání s všelijakými distributory, z nichž vzešlo celkem nula výsledných smluv (alespoň to naznačuje blog), přičemž celá výprava na GDC dospěla k závěru, že efektivnější bude hru distribuovat na vlastní náklady, bude-li ta možnost.

Pro další postřehy včetně zmínky osobní návštěvy ze Sony nebo řešení, jak vlastně v českém prostředí zaplatit z kickstarterovaných peněz daně, klikejte na původní sáhodlouhý blogpost.

Jak v závěru Vávra zmiňuje, pro komunikaci s fanoušky bude nadále blogování primárním kanálem, byť fungovat mají samozřejmě i diskusní fóra. Je jasné, že kolem Kingdom Come: Deliverance bude po úspěchu Kickstarteru zase na čas ticho po pěšině, to by však měla změnit první alfa verze hry, jejíž vydání se chystá snad do půl roku.

Nejnovější články