Dan Hay vysvětluje, proč padouch z Far Cry 4 nosí růžový oblek
zdroj: tisková zpráva

Dan Hay vysvětluje, proč padouch z Far Cry 4 nosí růžový oblek

14. 7. 2014 16:43 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Záporák z Far Cry 4 už rozpoutal spoustu emocí. Část kritiků za ním viděla bílého muže, který si podmaňuje domorodé obyvatelstvo. Další zas poukazují na růžový oblek, což podle nich nutně znamená, že je to gay a hra se tím pádem do gaye strefuje. Na hranici s vývojáři! Postupem času ale tvůrci vysvětlili, že Pagan Min není běloch, ale Číňan. A není ani gay, proto z gayů nedělá padouchy. Zkrátka se jen extravagantně obléká. Na konto růžového saka se navíc v novém rozhovoru rozpovídal Dan Hay z Ubisoft Montréal.

Růžový oblek nosí Pagan Min jako poctu matce. Víc téma nerozvádí, ale opravdu potřebujete vysvětlovat styl oblékání magora, který někoho ubodá zlatou propiskou? Pagan Min v sobě kombinuje přesvědčivý, až sympatický šarm kamarádského diktátora s psychopatickou absencí morálky a sklony k násilnému jednání. Ale o tom jsme už v psali v článku o příběhu.

Ačkoliv v rozhovoru najdete jen několik nových informací, je celkem jasné, že Hay i tým tentokrát více sází na příběh, který doplní hratelností Far Cry 3. Zatím je ve hře blíže neurčený vztah Pagan Mina s hlavním hrdinou Ajayem, který určitě sahá dál než jen k „zabil jsem ti otce“ a vsadil bych se, že z toho bude nějaký příbuzenský (bratrský) vztah.

Hay popisuje Ajayovu situaci jako tradiční návrat jedince ke kořenům. Velká část postav ve hře ví, kdo Ajay je, tedy potomek klíčových postav revoluce. Ajay však musí nejdříve zjistit, jestli je Američan nebo domorodec, turista nebo revolucionář. Zjišťovat to s ním bude právě hráč. Na hru, kde jezdíte na slonech, co mlátí s lidmi chobotem a ničí džípy, je téma opravdu filozofické.

Nejtěžším úkolem pro tvůrce je tedy skloubit nepříčetnou hratelnost se seriozním příběhem, aby ani jedna z těchto složek nevypadala vedle té druhé hloupě. Možná jsem příliš optimistický, ale věřím, že to Ubisoft Montréal zvládne. Kulisy má krásné, herní základ z minulého dílu je pevný, teď to jen dát dohromady.

Far Cry 4 vychází 18. listopadu na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články