Co si autoři Maxe Payne 3 odvezli ze Sao Paula
zdroj: tisková zpráva

Co si autoři Maxe Payne 3 odvezli ze Sao Paula

22. 2. 2012 14:14 | Téma | autor: levis |

Rockstar na svém blogu popisuje, jak členové vývojářského týmu odjeli do Sao Paula nasát atmosféru kvůli tomu, aby ji autenticky zachytili v Max Payne 3. Po jedné z největších světových metropolí trajdali hned několikrát a zajímal je především kontrast života na vysoké noze s chudinskými slumy a favelami. Právě tato dvě odlišná prostředí mají hrát v novém Maxovi důležitou roli.

V Max Payne 3 se hlavní hrdina nechá najmout, aby pracoval pro rodinu Branců. Aby byla iluze pokud možno, co nejuvěřitelnější, vývojáři zkoumali, co že přesně jsou ty základní kameny společnosti tvořící Sao Paulo. Pořídili spoustu fotek, udělali si stovky stran poznámek a mimo jiné se inspirovali i při tvorbě prostředí, jak ukazuje dvojice nových screenshotů.

Ten s helikoptérou je obzvláště zajímavý. Sao Paulo má více helikoptér na jednoho obyvatele, než jakékoli jiné město na světě. Jak známo, tak Sao Paulo není zrovna nejbezpečnější město a zejména v mohutných dopravních zácpách není nouze o krádeže a únosy za bílého dne. Smetánka to tedy vyřešila po svém - začala k přesunu po městě používat helikoptéry, protože jim ve vzduchu nehrozí únos ani to, že uvíznou na pár hodin v zácpě, když se budou snažit dopravit do svého oblíbeného nočního klubu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Velkou péči věnovali vývojáři právě i nočním klubům a miniletoviskům, ve kterých bohatí v Sao Paulu tráví své dny, když zrovna nenavštěvují večírky, vernisáže a jiné společenské akce. Pár fotek, které tvůrci pořídili, najdete na jejich blogu, kde si můžete pustit i video z produkce BBC, které vypovídá o "běžném" životě superboháčů ze Sao Paula. Jestliže má ale Max Payne 3 být o kontrastu mezi spodinou a boháči, tak doufáme, že Rockstar zveřejní i fotky z průzkumu chudinských čtvrtí...jestli tam tedy byli.

Nejnovější články