Co se chystá na Switch? Přehled všech oznámení z Nintendo Direct
zdroj: Nintendo

Co se chystá na Switch? Přehled všech oznámení z Nintendo Direct

10. 2. 2022 16:30 | Téma | autor: Patrik Hajda |

V noci na dnešek proběhl letošní první stream Nintendo Direct, který během 40 minut odhalil desítky her mířících v nejbližších měsících na Switch. Spoustu z těchto oznámení jsme pro vás zpracovali formou samostatných novinek, které všechny najdete níže, aby vám nic neuteklo. Prostor v tomto článku využijeme také k upozornění na zbylé hry, na které už se na webu samostatně nedostalo.

Kirby and the Forgotten Land – 25. března

Kvapem se k nám blíží další maskot Nintenda – růžová žravá koule Kirby. Asi největší šok v ukázce nastal, když Kirby pozřel celé auto a následně i automat na limonádu, které po sobě zanechal dávný svět v apokalypse, která jako by vypadla z oka The Last of Us.

Mario Kart 8 Deluxe: Booster Course Pass – 18. března

Není to nový Mario Kart, ale ten starý je pořád absolutní špica, takže nový obsah do něj vítáme s otevřenou náručí. Jedná se v podstatě o předplatné slibující během dvou let rozšířit počet tratí o dalších 48 převzatých z předchozích dílů série.

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition – 7. dubna

Pokračování legendárního Chrono Triggeru z dob prvního PlayStationu vyjde na Switchi v podobě remasteru JRPG Chrono Cross. Pokud znáte, zavzpomínáte, pokud neznáte, dostanete příležitost se seznámit.

Nintendo Switch Sports – 29. dubna

Po velmi úspěšném titulu Nintendo Wii Sports tu máme nástupce Nintendo Switch Sports, kolekci šesti sportů (později sedmi), u kterých do hry zapojíte i své tělo, jelikož se ovládají pomocí pohybových ovladačů.

Front Mission 1st: Remake – v létě

Pokud vám chybí akce s pořádnými mechy, můžete začít vyhlížet návrat dávné série Front Mission. Její minimálně první dva díly dostanou časem plnohodnotné remaky, přičemž první by měl dorazit do pár měsíců, zatímco na druhý si asi pěkně počkáme.

Xenoblade Chronicles 3 – září

Přestože třetí díl série obrovských JPRG ukáže, jak v budoucnu vypadají světy předchozích her, odehrávat se bude v úplně jiném světě a s jinými hlavními hrdiny. Stále však půjde o megalomanskou hru, jak to ostatně fanoušci mají rádi.

Splatoon 3 – v létě

Již třetí díl úspěšné multiplayerové střílečky, v níž jde zabíjení stranou a hraje se na přebarvování mapy, nemohl v Directu chybět. Víme o něm už rok a včera jsme se dozvěděli primárně to, že olihně se vrátí v létě.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes – 24. června

RPG série Fire Emblem je jednou z těch, které má své místo v jiné hack-n-slash sérii Warriors. Vedle Dynasty Warriors a Hyrule Warriors existuje ještě řada Fire Emblem Warriors, která po prvním dílu z roku 2017 dostane pokračování.

Mario Strikers: Battle League – 10. června

Na obzoru je další sportovní Mario. Po tenisu a golfu se můžete těšit na fotbal, který má u Nintenda rovněž dlouholetou tradici. Mario Strikers: Battle League totiž navazuje na dvoudílnou sérii Super Mario Strikers, která v Evropě vycházela pod názvem Mario Smash Football.

Pět pěkných portů

Do jedné novinky jsme shrnuli i pětici veskrze překvapivých portů starších her, které se časem dostanou na Switch. 17. února dorazí kolekce tří her Assassin's Creed: The Ezio Collection, 20. dubna Star Wars: The Force Unleashed, 26. dubna Zombie Army 4: Dead War, v létě se můžete těšit na No Man's Sky a někdy v letošním roce ještě na Portal: Companion Collection s hrami Portal a Portal 2.

Tím jsme vyčerpali naše vlastní novinky, a můžeme se tak v rychlosti podívat na zbylá oznámení z Directu:

  • Dnes na Switchi vyšly hry ze série Kingdom Hearts jakožto cloudové verze.
  • Předplatné Switch Online rozšířila dvojice her EarthBound a EarthBound Beginnings.
  • Taktická tahovka s nádherným grafickým provedením Triangle Strategy vyjde 4. března, ale už teď si můžete vyzkoušet její demoverzi.
  • Metroid Dread dostává první update s novými obtížnostmi – v jedné uvidíte game over po jediném zásahu, ve druhém bude hra naopak benevolentnější k nováčkům. V dubnu dorazí druhý update, v němž se postupně utkáte jenom s bossy.
  • Remaky dvou her Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp dostaly datum vydání připadající na 8. dubna. Více informací ve starším článku.
  • Rozšíření The Delicious Last Course pro plošinovku Cuphead dorazí 30. června.
  • Nástupce nemocničního Two Point Hospital, univerzitní Two Point Campus vyjde 17. května.
  • MLB The Show 22 bude první hrou série na konzoli Switch. Nabídne plnohodnotný cross-play i cross-progression a vyjde již 5. dubna.
  • Klasické RPG Live A Live se po 28 letech, konkrétně 22. července podívá za hranice Japonska, tedy na západní trh.
  • 8. července vyjdou první dva díly plošinovkové série Klonoa.
  • Během léta se objeví plošinovková bojovka LEGO Brawls a Mario Kart 8 Deluxe dostane free-to-play konkurenci v podobě Disney’s Speedstorm s hrdiny od Disneyho.
  • Později letos vyjde akce SD Gundam Battle Alliance a hudební hra Taiko No Tatsujin Rhythm Festival.

Nejnovější články