Best of 2018: Nejzajímavější postava
zdroj: tisková zpráva

Best of 2018: Nejzajímavější postava

4. 1. 2019 19:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Hlavní nebo vedlejší, kladné nebo záporné, jsou to postavy, kdo vdechuje život sebelépe napsaným herním příběhům. Kombinace kvalitních hereckých výkonů, skvělých scénářů a nejvěrněji rozpohybovaných polygonů často dávají dohromady osobnosti, se kterými bychom se rádi kamarádili i v reálném životě. Anebo se jim naopak velmi ochotně vyhýbali.

3. místo – Sadie Adler z Red Dead Redemption 2

f3e9dfba8abd5841263a7436a5b3e781 zdroj: tisková zpráva

Ruku na srdce, v oblasti silných ženských hrdinek Rockstar v minulosti zrovna dvakrát neexceloval. V gangu Dutche van der Lindeho je nicméně žen schopných se o sebe postarat hned několik, z nichž nejvíc prostoru dostává právě Sadie. Její proměna z uťáplé domácí puťky v ranařku, která pro výstřel z koltu nejde daleko a dokáže si u mužského osazenstva získat respekt, je příjemně pozvolná a vcelku fascinující. Dokáže budit hrůzu, stejně jako vás rozesmát svými sarkastickými připomínkami. A to se přitom obejde bez nějakých zbytečných romantických linek a úsporných oblečků. Taky už věříte na přátelství mezi muži a ženami? Nejen za tuhle službu ženskému hernímu hnutí náleží Sadie bronzová medaile.

2. místo – Kratos a Atreus z God of War

God of War zdroj: tisková zpráva

Kdybychom měli kategorii „otec a syn roku“, měla by tahle dvojice vítězství jasně v kapse možná nejen za tenhle rok, ale i za několik předchozích a následujících. Inu, takhle dopodrobna bohužel jít nemůžeme, jisté ovšem je, že jsme na medailovou příčku nemohli dosadit samotného Krata, jelikož by bez svého synka už tak nějak nebyl kompletní.

Atreus mu dodal tolik potřebnou lidskost a vlastně i určitou slabost, jelikož si především na začátku vede v roli otce dost příšerně. Postupný vývoj jejich vztahu nicméně patří mezi ty vůbec nejlépe napsané, a to i přesto, že vývojáři chtěli v jedné chvíli vývoje Atrea ze hry úplně vyškrtnout. Naštěstí se tak nestalo, a Atreus tak může být nejen tím, kdo Krata učí číst, ale především tím, kdo dává jeho životu smysl.

1. místo – Connor z Detroit: Become Human

c85e590774fdbb106100342340da3092 zdroj: tisková zpráva

Smyslem Connorova života je vystopovat a zneškodnit deviantní androidy, ale jak už to tak bývá, ani ve světě jedniček a nul není všechno černobílé. Zatímco Markus a Kara obvykle bojují hlavně o holý život, půvabný detektiv se musí vyrovnávat s nepřátelským prostředím policejního sboru opovrhujícího androidy a našimi oblíbenými morálními dilematy.

Vztah s parťákem Hankem, stav vyšetřování i samotná Connorova osobnost se může vyvinout do nejrůznějších podob a ve všech přitom zůstává excelentní. Nehledě na to, že má vždy perfektně upravený účes i vázanku, i když zrovna proháněl devianty po kukuřičných polích. Ať už se s Hankem skamarádíte a budete sledovat Connorovo postupné polidštění, nebo lidského parťáka postupně doženete třeba až k sebevraždě, abyste splnili úkol, ke kterému byl naprogramovaný, jedno je jisté. Na tohohle robotického gentlemana jen tak nezapomenete.

Nejnovější články