Battlefield 2 a Battlefield 1942 přežijí do budoucna díky fanouškům
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 2 a Battlefield 1942 přežijí do budoucna díky fanouškům

16. 5. 2014 17:01 | Téma | autor: Adam Homola |

O konci služby GameSpy, která obstarává multiplayer pro celou řadu her, jsme vás informovali nedávno. Některé hry budou fungovat dál, jiné skončí a pár jich zachrání komunita. Mezi tituly, které by bez pomoci hráčů skončily v propadlišti dějin, patří Battlefield 2 a Battlefield 1942. Multiplayer obou her funguje přes GameSpy a bez multiplayeru by byly obě vcelku k ničemu. Obě hry nakonec nebudou chystaným ukončením multiplayeru dotčené, ale bez snahy na vaší straně to jen tak nepůjde.

Pokud chcete hrát i nadále multiplayer Battlefield 1942, měli byste zavítat na diskuzní fórum forum.bf1942.sk, kde se dozvíte vše potřebné. Zas tak těžké to není a stačí si buď stáhnout jeden modifikovaný .exe soubor, nebo si ručně upravit soubor .hosts v počítači. Battlefield 1942 je tedy v suchu. Trošku složitější je to s Battlefield 2, kde to bude trvat trochu déle, než se komunitě podaří zprovoznit multiplayer.

Aktuálně na zprovoznění serverů pracují lidé kolem stránky ReviveBF2.com. Jejich cílem není jen zachovat funkční multiplayer, ale také předělat systém statistik BFHQ a vydat neoficiální fanouškovský patch, který by opravil chyby patche 1.5 z roku 2009. Z jejich webu lze vyčíst, že plánují mnohem více a vedle operací spojených s opětovným nastartováním multiplayeru se chystá například nové menu, komunitní mapy, nebo nové frakce a zbraně.

To je ale možná hudba daleké budoucnosti, momentálně se pořád řeší multiplayerové problémy. Vlastní dedikované servery nejsou zadarmo, a pokud vám na Battlefield 2 záleží, můžete zvážit malý příspěvek pánům z ReviveBF2.com.

“Ze zkušenosti víme, že EA se o nás moc nezajímá, dokud bychom nechtěli vydávat obsah zadarmo (například namodovat předměty z BF2 do 2142). Ale rádi o tom teď přemýšlíme tak, že nám vlastně dali nepřímé potvrzení, když řekli, že ty hry zachraňovat nebudou,” řekli RIICKY z ReviveBF2.com pro PC Gamer.

Nejnovější články