Známá modifikace Day of Infamy se přerodila v plnohodnotnou válečnou hru
zdroj: Vlastní foto autora

Známá modifikace Day of Infamy se přerodila v plnohodnotnou válečnou hru

29. 7. 2016 17:03 | Preview | autor: Adam Homola |

Někteří z vás si možná ještě vzpomenou na válečnou akci Day of Defeat, která sama začala jako modifikace do Half-Life. Jeden z nejpopulárnějších modů právě pro Day of Defeat byl svého času Day of Infamy, který právě vyšel v rámci programu předběžného přístupu na Steamu. Nikoliv už jako mod, ale jako plnohodnotná multiplayerová hra.

Navíc hra podporuje uživatelské modifikace, tudíž si možná za několik let zase řekneme, jaký mod a následně plná hra vzešla z Day of Infamy. Tam zatím ale ještě nejsme a hra má před sebou několika měsíční cestu předběžným přístupem s tím, že plná verze by měla vyjít buď na konci tohoto, nebo na začátku příštího roku.

Předtím ještě čeká vývojáře hodně ladění a úprav, protože ambice nemají nízko. Day of Infamy je týmová střílečka zaměřená nikoliv na totální překopání, ale na evoluci původní modifikace. To znamená důraz na skutečnou týmovou spolupráci a na ikonické bitvy druhé světové války. Nebude tu chybět Sicílie, Itálie, Belgie, Německo a samozřejmě i Francie a jejich nejznámější bitvy. S tím se pojí i historicky přesná výstroj i výzbroj.

zdroj: Archiv

Tu si můžete mimochodem upravovat a ladit k obrazu svému, což nemá vliv jen na vzhled a poškození nepřátel, ale také na vaši váhu, výdrž a rychlost pohybu. Odpovídající výbava tu bude, vzhledem k důrazu na týmovou hru, naprosto klíčová. Celý tým se bude vždycky snažit ukočírovat jeho lídr a to jak pomocí speciálního příkazového menu, tak pomocí hlasové komunikace. Ta se ve hře ale chová jako lokální zvuk, který je slyšet ve vašem blízkém okolí, tudíž si musíte dát velký pozor na to, co kdy říkáte, aby vás neslyšel nepřítel.

Pokud budou totiž nepřátelé poblíž, mohou vaše příkazy uslyšet a na případný útok se pečlivě přichystat. Oficíři mohou vedle standardních příkazů přivolat také podporu, dělostřelectvo, nebo kouřové granáty. Day of Infamy podporuje až 32 hráčů a nabízí jak kompetitivní, tak kooperativní herní módy.

V případě modifikací se počítá s podporou Steam Workshopu, kde časem najdete nejen nové frakce, zbraně a mapy, ale také skiny, různé drobnosti a také jiné modifikace. Day of Infamy by si měla v programu předběžného přístupu pobýt zhruba půl roku. Už nyní si ji ale můžete pořídit v rozpracované verzi za 20 eur, na PC a Mac.

Nejnovější články