Záchrana snoubenky v akční adventuře Masters of Anima je práce pro sto chlapů
zdroj: tisková zpráva

Záchrana snoubenky v akční adventuře Masters of Anima je práce pro sto chlapů

17. 1. 2018 13:56 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Pamatujete si ještě na výborné RPG Overlord? Ve své době vynikalo hlavně tím, že jakožto zlotřilý pán svých poddaných skřetů jste prakticky nemuseli hnout ani brvou. Jen jste svou obrněnou pravicí ukázali na cíl a skřeti vyrabovali dům, našli si brnění a osedlali ovce za nadšeného vykřikování „Yes master!“ A teď si představte, že takových následovníků máte v Masters of Anima sto.

To je ale jediná podobnost s legendárním Overlordem, jelikož vaše věrná skupinka takzvaných Strážců v Masters of Anima je naprosto příčetná. Hra tedy netlačí do popředí humor, i když nad příběhovou zápletkou se nejde nepousmát.

Jste Otto, učedník Animy, a jako takový disponujete nevídanými schopnostmi. Jakmile to ve své kariéře dotáhnete na mistra, už vám nic nebrání oženit se se svou milovanou snoubenkou Anou. Tedy, jedna zábrana by se našla. Jako na potvoru ji totiž unesl nepředstavitelný zloun Zahr a uvěznil za zástupy strašlivých golemů. Nezbývá vám nic jiného než svou milou vysvobodit, a když to půjde, zachránit u toho i svět.

zdroj: Archiv

Takže zas tak vážně se Masters of Anima nebere. Cesta za „princeznou“ ale nebude jednoduchá. Po cestě tak postupně nabíráte nové členy do rozrůstající se party, kteří za vás obstarají těžkou práci v soubojích s obřími golemy a jinou havětí, kterou do malebného lowpoly světa Spark vyvolává zmíněný záporák Zahr.

V ideálním případě velíte jednotce až o sto bytostech, které slouží různým účelům. Umí samozřejmě bojovat, ale společnými silami dokáží rozbíjet skály, posouvat kvádry nebo třeba zvedat zábrany proti silnému větru. Dojde tedy i na logické pasáže. Za hrou navíc stojí úspěšné studio Passtech Games, které před pár lety překvapilo skvělou tower defense hrou Space Run, takže zjevně není důvod k obavám. Masters of Anima vyjde během letošního jara na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články