Z neúspěšného Kickstarteru až do obchodů: za dva týdny vychází remake Outcastu
zdroj: tisková zpráva

Z neúspěšného Kickstarteru až do obchodů: za dva týdny vychází remake Outcastu

29. 10. 2017 10:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Po několika letech a vývojových strastech se Cutter Slade vrací. Hrdina dnes už kultovní akční adventury Outcast si v roce 1999 získal srdce nejednoho hráče a bude zajímavé sledovat, jak se mu to podaří v dnešní herní éře. Za pár dnů už totiž vyjde remake původního titulu s názvem Outcast: Second Contact a startovní trailer napovídá, že se toho zase tolik nezměnilo.

Hra vypadá samozřejmě lépe, ovšem relativně moderní grafice hází klacky pod nohy krkolomný dabing a přinejlepším diskutabilní animace. Není ale žádným tajemstvím, že Outcast: Second Contact bude cílit především na pamětníky a milovníky původní hry, kteří jistě drobné technické nedodělky a dnes už zastaralé aspekty hry přejdou mávnutím ruky.

Pod novější grafikou se totiž neskrývá nic moc jiného než přeleštěná verze původní hry. Outcast svého času vynikala nejen svojí působivou audiovizuální stránkou, což případ remaku není a hra tak bude muset potenciální nové hráče oslovit svými designovými kvalitami.

zdroj: Archiv

Za připomenutí stojí, že se tvůrci pokoušeli Outcast: Second Contact oživit už před několika lety na Kickstarteru, jenže nevybrali dost peněz. Navzdory neúspěchu to ale vývojáři dotáhli do konce a za dva týdny se budou moct o smysluplnosti projektu přesvědčit i nevěřící Tomášové, kteří tehdy Kickstarter třeba i zvažovali, ale nakonec nepřispěli.

Outcast: Second Contact vyjde 14. listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Cenu tvůrci zatím stále ještě nezveřejnili.

Nejnovější články