Warhammer 40,000: Eternal Crusade představuje povolání pro čtyři základní rasy
zdroj: tisková zpráva

Warhammer 40,000: Eternal Crusade představuje povolání pro čtyři základní rasy

25. 6. 2014 11:04 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Tvůrci onlineovky Warhammer 40,000: Eternal Crusade ještě nepředstavili Founders program pro opravdové nadšence, ale nabídli fanouškům na fórech alespoň informace o jednotlivých povoláních. Každá ze čtyř základních ras (časem přibudou další, fanoušci hodně volají po Tau) má čtyři typy bojovníků s výjimkou Eldarů, kteří jich mají sedm.

Seznam povolání pro jednotlivé rasy vypadá následovně:

Space Marine – Tactical, Devastator, Apothecary, Assault

Ork – Shoota, Loota (nebo 'Eavy, ještě se rozhodne), Stormboy, Painboy

Chaos Space Marine – Tactical, Havoc, Raptor, Aspiring Sorcerer

Eldar – Swooping Hawk, Dire Avenger, Fire Dragon, Dark Reaper, Howling Banshee, Striking Scorpion, Warlock.

Eldaři mají rovnou sedm povolání, protože jsou nejméně flexibilní pokud jde o vybavení. Kupříkladu Tactical mariňáci mohou plnit velké množství rolí, od protitankového bijce s meltagunem, přes snipera až po protipěchotního střelce na střední vzdálenost s boltgunem. Role Assaulta bude zcela odlišná podle toho, zda si vezme jump pack, nebo storm shield a Devastator může mít multimeltu nebo lascannon a pálit zdálky.

Rigidní doktrína aspektů u Eldarů nic podobného nedovoluje a tvůrci z Behavioral se rozhodli raději ctít předlohu, než zásadně předělávat celý systém. Jde o sympatické rozhodnutí, protože je lepší mít víc položek u Eldarů, než se některých rolí zbavit nebo je násilně sloučit.

Je ale třeba zdůraznit, že nejde o kompletní výpis všech povolání, která ve hře najdete. Jde jen o základní, jejichž respawn nebude nic stát. Za bodíky budou k dispozici elite a hero povolání (třeba Librarian), která budou lepší a na bojišti výraznější. Protože však jejich spawn vyžaduje zmíněné body, nepůjde s nimi běhat po bojišti neustále a budou tak plnit taktičtější roli.

Nejnovější články