Více o Call of Cthulhu: Destiny's End
zdroj: tisková zpráva

Více o Call of Cthulhu: Destiny's End

22. 6. 2005 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Není to tak dávno, co jste se mohli z našich krátkých zpráv dozvědět, že Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth nebude pro PC a navíc se ještě její vydání opozdí.

Nicméně, není proč si zoufat, protože je ve vývoji ještě jedna hra Call of Cthulhu - Destiny's End, která s tou prve jmenovanou má ovšem společné jen to, že se odehrává ve stejné lokalitě a je inspirovaná dílem slavného spisovatele Lovercrafta. Grafický a herní styl, základní technologie a dokonce i vývojářský tým je v obou případech jinak odlišný. Příběh Destiny's End vyvíjí Hip Interactive ve spolupráci se Stevem Incem, který je podepsán i pod příběhem Broken Swordu či dalších titulů společnosti Revolution. Jedním z nejzajímavějších prvků hry však bude zajisté možnost kooperativní hry - ostatně, hlavní hrdinové budou dva (Emily a Jacob). Díky rozhovoru na stránkách Calling Cthulhu (najdete tam mimochodem rozhovor i o DCotE), si nyní můžeme tuto (a nejen tuto) záležitost přiblížit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Kooperativní mód hry je implementován hned od samého počátku vývoje, který oficiálně začal zhruba před půl rokem (přípravy samozřejmě probíhaly už dlouho předtím). Hráč bude moci zvolit buď split-screen, pokud bude mít svého kamaráda přímo vedle sebe, anebo spojení pře Internet. Skoro se dá říci, že je díky tomuto módu hra psána dvakrát, protože AI musí být schopná zvládat akci i když hraje pouze jeden člověk. Důležité je také zajistit, aby se jeden z hráčů, zatímco druhý něco řeší, nenudil, proto je v kooperativním módu třeba provést některé významné změny od singleplayeru. Hra online může být o to zajímavější, že se v ní hráči mohou potkat nezávisle na sobě a společně pak dokončit kapitolu. Kooperativní hra bude také zahrnovat některé speciální kombinace útoků, které budou moci zvládnout pouze obě postavy dohromady. Například Emily oslepí protivníka pepřovým sprejem, čehož Jacob využije ke smrtícímu útoku zblízka.

Ve hrách Cthulhu obvykle sehrává důležitou roli stav (řekněme) duševního zdraví. Ani zde nebude něco takového chybět a hráč jej bude moci kontrolovat na zobrazeném ukazateli, přičemž vždy bude mít možnost zjistit, co způsobilo to které vychýlení. Každý z hrdinů je citlivý na něco jiného. Emily má sklony k panikaření a úzkostným stavům, zatímco Jacoba častěji trápí halucinace a zuřivost. Důležité na celém tomto systému bude skutečnost, že pokud budou oba pohromadě, snáze se uklidní. Když však budou odloučeni, zmocní se jich hrůza snáze.

korgull

Nejnovější články