Velký update přidá do Diablo III novou zónu a vyšší stupně obtížnosti (krom jiného)
zdroj: tisková zpráva

Velký update přidá do Diablo III novou zónu a vyšší stupně obtížnosti (krom jiného)

24. 6. 2015 19:06 | Preview | autor: Adam Homola |

Diablo III žije od vydání základní hry a následně i datadisku Reaper of Souls jako online hra. Vývojáři sypou z rukávu pravidelné aktualizace a jednou za čas vydají i obsahový update. A jeden takový nám už klepe na dveře. Jde o update 2.3.0, který do hry mimo jiné přidá novou zónu a jeden legendární předmět z druhého dílu, jen v moderní variaci.

Novou zónou (neplést s novým aktem) je Ruins of Sescheron. A jak znalci série určitě vědí, bude zde jistá tematická spojitost s pátým aktem druhého dílu. Sescheron je totiž o příběhovém pozadí barbarů, kterému byste měli v nadcházejícím updatu nahlédnout pod pokličku. Hlavní ale je, že budete mít k dispozici nové hřiště se spoustou nepřátel a přírodních nástrah. Vizuálně bude Sescheron připomínat právě části 5. aktu z dvojky, tedy zamrzlé prostředí někde vysoko v horách.

V Sescheronu narazíte hlavně na ztracenou Tomb of King Kanai, ve které můžete najít zásadní poklad: Kanai's Cube. Ta je pro Diablo III novým artefaktem a stručně řečeno jde o moderní verzi staré známé Horadric Cube z Diabla II. Je to kouzelná "krabice", ve které můžete jak rozebírat legendární předměty, tak skládat předměty nové. Kombinací bude jistě hromada a je pouze na vás, jaké do ní vložíte ingredience a co vám z nich vyleze.

3PXVFBI08F041434998784855 zdroj: tisková zpráva

Pokud v Kanai's Cube rozeberte nějakou legendárku, můžete její speciální efekty použít na sebe coby pasivní skilly, které jsou ale oddělené od vašich ostatních pasivních schopností. Co se týče tvorby, tak vylepšení se dočká i craftovací systém, který má být s novým updatem plynulejší a má se dynamicky přizpůsobovat úrovni vaší postavy. Od úprav si tvůrci slibují především zvýšení užitečnosti craftingu.

Úpravy neminou ani Adventure mód - tvůrci chtějí změnami dosáhnout vylepšení tempa i Bounty odměn a díky novému Season Journey budete moct zaznamenávat svůj postup sezónami. Season Journey je rozdělený na kapitoly, kterých má dosáhnout většina hráčů, a pak dále na stupně, které jsou naopak pro bitvami ošlehané veterány. Ty navíc potěší také nové úrovně obtížnosti. Vývojáři tvrdí, že s novými předměty je hra i na těch nejvyšších stupních obtížnosti přeci jen trošku jednodušší, takže přidají další. Konkrétně se můžete těšit na čtyři nové úrovně Tormentu, které by měly provětrat i ty nejlepší z vás. 

5XYMMZI32YD31435007730204 zdroj: tisková zpráva

Samozřejmostí jsou pak nové předměty - set itemy, tak legendárky. U některých stávajících legendárek navíc dojde k úpravě vizuálních efektů, což bohužel neplatí retroaktivně, tudíž budete muset ty stejné legendárky znovu najít, abyste je viděli v novém provedení.

Kdy se všechno výše zmíněné objeví ve hře zatím nevíme. Update 2.3.0 se v brzké době objeví na testovacím serveru a na základě ohlasu se pak bude ještě ladit a upravovat. Teprve pak se všechny novinky dostanou do ostré verze hry.

Nejnovější články