V Just Cause 3 budete bojovat proti středomořskému diktátorovi
zdroj: tisková zpráva

V Just Cause 3 budete bojovat proti středomořskému diktátorovi

12. 11. 2014 15:11 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Včerejší odhalení Just Cause 3 určitě udělalo radost příznivcům poletování otevřeným světem a likvidování nepřátel s pomocí háku, dopravního letadla a pobřežního majáku. A podle informací ze stránky na Steamu se na tom ve trojce nezmění. V Just Cause 3 jen bude všechno větší, bizarnější, šílenější.

Christofer Sundberg z Avalanche Studios vysvětluje: „Na obálce Game Informeru Rico skáče z budovy, přitom vystřeluje hák a útočí na něj vrtulníky i stíhačky. Jde sice o uměle vytvořenou situaci, ale podobný scénář se může úplně stejně odehrát i ve hře. Tohle chaotické dioráma skvěle vystihuje, oč v Just Cause 3 jde.“

Dějištěm Just Cause 3 je středomořská republika Medici, kterou má pod palcem krutý diktátor generál Di Ravello. Právě jeho krutovláda je cílem snažení Rica Rodrigueze, který si s vojenskou juntou umí poradit.

Na šílené kousky má Rodriguez (a vy také) 400 čtverečních mil, přičemž hře nechybí vertikalita, která je pro tuto značku typická. Popis hry na Steamu slibuje skydiving, BASE jumping, free jumping, přičemž si ke své výbavičce Rodriguez přidává plachtící oblek, což možná znamená, že po luku nyní přichází sezóna plachtění v podobě lidské poletuchy. To samé si totiž zažijeme ve Far Cry 4.

Chybět ale nebudou ani tradičnější propriety jako je zmíněný zachytávací hák nebo padák. Chaos budete šířit ve věznicích, vojenských základnách, přístavech, policejních stanicích, komunikačních zařízeních apod.

Just Cause 3 zdroj: tisková zpráva

Zbraní bude k dispozici víc než dost od brokovnic až po protitankové střely nebo letecké rakety. V seznamu vozidel figurují i sporťáky, motorky, závodní čluny, vrtulníky, tryskáče... Možná by bylo snazší napsat, co ve hře nenajdeme, respektive z čeho nepůjde střílet a v čem nepůjde jezdit. Místo toho ale Sundberg vysvětluje, jak to je a bude s DLC a mikrotransakcemi.

Ohledně mikrotransakcí je jasno. „Není to free-to-play hra, nebudou v ní mikrotransakce. Neznamená to ale, že ji vydáme a vykašleme se na ni. Chceme hru a její hráče podporovat několik let, proto se po vydání pravděpodobně zaměříme na DLC. Do té doby se ale plně soustředíme na vývoj té nejlepší možné Just Cause hry.“

Uniklé obrázky prý pocházely z prastaré verze hry, která měla jiné ovládání, byla vytvořena s pomocí jiných technologií a počítalo se s jinou monetizací (takže během tvůrčího procesu byla tahle možnost na stole). Se současnou verzí Just Cause 3 prý ale ta na obrázcích nemá nic společného.

Jednu věc ale současná verze hry má společnou s jakoukoli verzí předchozí - šílenost. „Just Cause 3 je nefalšovaný titul z nové generace sandboxové zábavy,“ vysvětluje Sundberg. Just Cause 3 vyjde na PC, PS4 a Xbox One někdy v příštím roce.

Nejnovější články