Update pro Grand Ages: Medieval přináší novinky v oblasti obléhání, soubojů i kolonizace
zdroj: tisková zpráva

Update pro Grand Ages: Medieval přináší novinky v oblasti obléhání, soubojů i kolonizace

18. 11. 2015 18:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Středověká strategie Grand Ages: Medieval díru do světla podle naší recenze spíš neudělala. Průměrná hra chce ale zrát jako víno a velkým krokem směrem ke zlepšení má být update 1.1 pojmenovaný Siege & Conquest. Název naznačuje, co se chystá a není to nic jiného, než vylepšení soubojů a hlavně možnosti obléhání. Update vyjde zadarmo a na PC si ho stáhnete přes Steam či Kalypso Launcher. Datum vydání PlayStation 4 verze se teprve dozvíme.

Jednou z novinek v updatu jsou zdi či hradby, které můžete postavit kolem města - ve dvou variantách. Zdi slouží k obraně, ale i k tomu, aby jednotky uvnitř neztrácely morálku tak rychle, než když tam žádné nejsou. Navíc máte díky zdem čas dát dohromady obranu a případně i protiútok, vzhledem k tomu, že zdi dotěrné nepřátele na chvíli zadrží.

Update 1.1 však přidává i pravý opak středověkých zdí - dobře známý trebuchet. Jednotka Trebuchet Master je přímým protipólem zdí, ale musíte si ho hlídat, jako oko v hlavě. Trebuchet se sám o sobě neumí bránit a pokud na vás zaútočí nečekaná skupinka obránců někde z vedlejšího lesíku, mohou vám obléhací stroje zničit velice rychle.

zdroj: Archiv

Nabídku námořních jednotek dále v updatu rozšíří kolonizační loď, která je velice drahá, ale užitečná - můžete s ní cestovat na neomezenou dálku a rozsévat svůj vliv napříč různými kontinenty. Stejně jako v případě zdí má ale i kolonizační loď svůj protipól, který představují piráti. Brouzdají vodami a hledají co nejtučnější kořist, kterou kolonizační loď bez pochyby je.

Vedle výše zmíněných novinek sáhli vývojáři také na balanc, ekonomiku a opravili spoustu bugů. Kompletní seznam všech menších i větších změn a úprav najdete na oficiálních fórech hry. Update pak bude ke stažení zítra, tedy 19. listopadu.

Nejnovější články