Tvůrci onlineovky Age of Conan připravují novou Conan hru pro PC a konzole
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci onlineovky Age of Conan připravují novou Conan hru pro PC a konzole

18. 12. 2015 16:38 | Preview | autor: Adam Homola |

Norská firma Funcom, známá díky onlineovkám Age of ConanThe Secret World nebo Anarchy Online, oznámí v příštím roce tři nové hry. Už příští měsíc se tak dozvíme o nové hře podle Barbar Conan licence, protože se Funcomu podařilo dohodnout s Conan Properties. Z Funcomu se tak stal "preferovaný partner" pro vývoj PC a konzolových her na základě značky Conan the Barbarian, což ale zahrnuje i příběhy z Hyborie, ve kterých Conan nefiguruje. Minimálně v hlavní roli.

Je vysoce pravděpodobné, že v lednu oznámená hra vyjde na PC i konzole, byť zatím ještě nevíme, jak se bude jmenovat, kdy vyjde a o co vlastně půjde. Počítat bychom ale měli spíše se singleplayerovou hrou než s onlineovkou nebo datadiskem pro Age of Conan.

Funcom předoznámení trojice nových her dává najevo alespoň částečnou změnu firemní strategie, která doposud spočívala výhradně v tvorbě a vydávání online her. Na nedávno vydaném hororu The Park si totiž ve Funcomu vyzkoušeli rychlý vývoj malé singleplayerové hry, která sice podle reakcí kritiků i hráčů dopadla jen lehce nadprůměrně, ale vzhledem k relativně krátké době vývoje a zjevně menším nákladům na vývoj splnila svůj účel. Jestli se nová Conan hra bude ubírat stejným směrem, uvidíme už příští měsíc.

Nejnovější články